Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Debandadă totală în plină pandemie! Radu Banciu, teorie incendiară privind starea de alertă - măsurile de relaxare ar putea întârzia

Radu Banciu

Radu Banciu a vorbit în ediția de marți seară, a emisiunii "Lumea lui Banciu", despre vidul legislativ care s-ar putea crea la fârșitul săptămânii, atunci când se va face trecerea de la starea de urgență la starea de alertă. Potrivit prezentatorului, dacă starea de alertă va fi declarată neconstituțională, va trebui să rămânem în starea de urgență, ceea ce însemnă că măsurile de relaxare vor întârzia să apară.

"Aceasta națiune habar n-are dacă la sfârșitul săptămânii va putea să schimbe constituțional starea de urgență cu starea de alertă. Din câte ne dam seama nu prea se poate. Am tot văzut diferite încropiri de texte pentru viitoarea stare de alertă. De exemplu se spune că n-ar fi constituțional ca în starea de alertă deplasarea pe teritoriului României să se facă cu restricții. Cică nu-i voie conform stării de alertă, dacă aceasta va fi constituțională, în principiu nu va fi pentru că nu se bazează pe nimic, dar dacă nu va fi, probabil va trebui să ne întoarce în starea de urgență", a spus prezentatorul.

Cea mai în vârstă femeie din Spania a învins COVID-19! Ea a prins pandemia de gripă spaniolă din 1918-19, războiul civil spaniol din 1936-39 şi acum epidemia

"Președintele Iohannis a fost sfătuit de fostul președinte al Curții Constituționale, domnul Zegrean, să prelungească măcar cu trei zile starea de urgență că dacă nu vom avea un vid legislativ, de putere peste weekend, când starea de alertă nu va putea de facto să-și intre în rol, peste starea de urgentă întrucât este o perioada în care nu este înscrisă, cum ar veni, în catastif. Deci, nu s-ar putea. Peste weekend, această debandadă, anarhie la care la un moment dat Guvernul Orban făcea referire ar putea să existe cu adevărat, dar nu suntem încă la weekend.

Mâine e treaba Camerei Deputaților să treacă prin ciur acestea amendamente, joi e ziua Curții Constituționale și multe se vor mai afla.

În cazul în care starea de alertă ar trece și peste 49 de ore, a zis doamna Firea - joi noaptea se deschid cimitirele și parcurile...Dacă intrăm în starea de alertă joi noaptea, deplasările pe teritoriul României sunt constituționale, fără nici un fel de document. În ciuda încercării guvernanților de a-și mai scoate din pârleală și de a ne amenda pentru așa ceva.

Starea de alertă îți permite să te deplasezi de la Drobeta-Turnu Severin la Suceava, fără nici un document în mână. Dacă ești amendat, te duci și contești și Guvernul sau Ministerul de Interne pierde" a declarat Radu Banciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.