Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decăderea continuă a lui Victor Ponta

ponta arena nationala

Tindem să uităm, dar Victor Ponta este cel care a extins PSD spre centrul politic, pregătind un viitor post-Băsescu. Astăzi, ca și vechiul său inamic, Ponta a devenit o umbră a ceea ce a fost.

În plan economic a avut o viziune de creștere care, deși criticată de mai toți economiștii academici, este mai mult decât au partidele acum. Bună sau proastă, această viziune însemna că PSD nu mai poate fi văzut doar ca un partid al redistribuirii sociale. Tot el a negociat noul Cod Fiscal cu patronatele într-un mod pe care acestea din urmă l-au găsit mulțumitor.

În planul justiției, Ponta este co-autorul celebrului pact între palate, care a permis trimiterea Codruței Kovesi la DNA. Chiar dacă nu credem tot ce vine de la Sebastian Ghiță, sunt semne că a existat un fel de pact (explicit sau implicit) și cu DNA.  Prin acesta, Ponta a sperat că DNA se va concentra în special pe marii corupți din PSD care se întâmpla să fie și inamicii săi politici.

În planul drepturilor omului el este cel care a avut un discurs care cerea să fie recunoscută demnitatea refugiaților sirieni.

Aceste replieri au fost făcute, în general, discret, astfel încât electoratul tradițional PSD să nu le observe. Dar electoratul "dreptei" a observat, iar succesul PSD se explică și prin faptul că a moștenit de la Ponta un mesaj adresat către multiple categorii sociale.

Pe măsură ce puterea sa personală a scăzut, însă, Ponta a pornit în direcție inversă, preocupat doar să găsească o nișă care să îi asigure un viitor politic. De la discursul moderat a trecut la sprijinul către PRU. În alegeri, PRU a candidat pe o platformă aberantă din punct de vedere economic, anti-refugiați și cumva pro-corupți.

Acum, Victor Ponta arată din nou pisica către PSD oferind o demisie în alb.

Citiți și: Victor Ponta joacă la RUPERE: Își depune DEMISIA în alb din PSD

Dar unde se mai poate duce el? A avut atâtea opinii contradictorii, că deja poate spune orice. Dar orice ar spune, îi va fi greu să fie credibil. Asta îi scade potențialul de presiune politică. Da, PSD ar fi mai sărac fără Ponta - Dar Ponta fără PSD nu mai înseamnă aproape nimic.

Citiți și: Șerban Nicolae. PSD-ul pe persoană fizică

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.