Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deces în lumea muzicii - Interpreta cântecului My Boy Lollipop şi promotoare a stilului ska, a murit la 73 de ani

myjourneytojesus.wordpress.com
lumanare

Cântăreaţa jamaicană Millie Small, interpreta cântecului "My Boy Lollipop" (1964) şi promotoare a stilului muzical ska, a murit marţi în Marea Britanie la vârsta de 73 de ani, informează site-ul revistei New Musical Express, potrivit Agerpres.

Devenită celebră cu acel single, care a ajuns pe locul al doilea în topul britanic şi în cel american în luna mai a anului 1964 şi care a rămas până în zilele noastre unul dintre cel mai bine vândute cântece ska din toate timpurile (cu peste 7 milioane de copii vândute), cântăreaţa jamaicană este considerată drept unul dintre primii artişti care au popularizat stilul ska pe plan internaţional.

Citeşte şi: ALERTĂ După decizia CEDO în cazul Kovesi, ministrul Justiției propune Guvernului Orban ELIBERAREA lui Tudorel Toader din Comisia de la Veneția

Potrivit Jamaica Observer, Millie Small a murit marţi în Marea Britanie, iar bunul ei prieten Chris Blackwell, cofondator al casei de discuri Island Records, a dezvăluit că artista a murit în urma unui accident vascular cerebral.

Millie Small, care a lansat trei albume pe parcursul carierei sale, a vorbit într-un interviu despre succesul uriaş al piesei sale "My Boy Lollipop". "Nu plănuisem să devin o vedetă, dar îmi doream dintotdeauna să fiu cântăreaţă şi am simţit că era destinul meu să vin să cânt în Marea Britanie", a declarat ea.

Artista a fost recompensată în 2011 cu Ordinul Distincţiei în rang de Comandor de Guvernul din Jamaica în semn de recunoaştere a contribuţiei sale la dezvoltarea industriei muzicale jamaicane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.