Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizia NN Pensii după amenda USTURĂTOARE primită de la ASF în scandalul naționalizării pensiilor

click.ro
pensie

Compania de asigurări NN Pensii a preferat să nu conteste amenda primită de la ASF în urma informațiilor privind o posibilă naționalizare a fondurilor de pensii strânse în pilonul II de pensii.

”Nu au contestat amenda până acum, termenul de contestare a fost de 30 de zile de la data comunicării. Eventulul demers al fostului director general al NN Pensii, de a contesta decizia, îi aparține”, au declarat pentru Digi24.ro oficiali ai ASF. Potrivit legislației, odată ce a expirat termenul de contestare, decizia definitivă este publicată pe situl instituției.

Amenda a fost comunicată de ASF în 13 aprilie ceea ce înseamnă că termenul la dispoziția NN Pensii a expirat la finele săptămânii trecute.

Citește și: Familia Trump, în România: Cel mai mic dintre fiii președintelui american a aterizat la Cluj - FOTO

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis sancţionarea fondului de pensii private NN Pensii cu o amendă de 750.000 lei, reprezentând 1% din capitalul social al fondului, de 75 milioane lei, aceasta fiind cea mai mare amendă aplicată de ASF de la înfiinţare, şi a decis retragerea autorizaţiei directorului general Raluca Ţintoiu, din cauza mesajului trimis clienţilor, legat de naţionalizarea fondurilor de pensii private.

NN Pensii, cel mai mare fond de pensii private obligatorii din România, şi-a anunţat luna trecută clienţii că, în ultimele săptămâni, ar fi existat discuţii în spaţiul public privind o eventuală decizie de naţionalizare a fondurilor de pensii private şi le recomandă să se informeze despre contextul pieţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.