Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie controversată: După ce s-a vindecat de COVID-19, directorul medical al Spitalului Judeţean Suceava revine în funcţie

Monitorul de Suceava
spitalul judetean suceava

Directorul medical al Spitalului Județean din Suceava, Mircea Macovei, se întoarce joi la serviciu, după ce a fosr retestat pentru coronavirus, iar testul a fost negativ, transmite Mediafax.

Directorul medical al Spitalului Judeţean Suceava, Mircea Macovei, a fost unul dintre medicii infectaţi cu COVID-19.

„Mâine (joi-n.r.) vine la muncă şi directorul medical Mircea Macovei, a fost retestat şi e negativ. Din fericire a scăpat de boală. Dânsul nu a fost suspendat, este director medical, vine. Împreună cu cel care a fost împuternicit în perioada asta vor avea o perioadă în care îşi predau ce s-a făcut, la ce nivel am ajuns de soluţionare a problemelor legate de criza aceasta. După care, cel care a venit în misiune va pleca înapoi la unitatea lui”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ionel Oprea, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Potrivit acestuia, la serviciu s-a întors deja şi directoarea de îngrijiri medicale a Spitalului Judeţean Suceava.

„Acum avem o schemă foarte clară, putem să asigurăm personal acolo unde apar breşe, unde e vorba de suprasolicitare. Începe uşor uşor să funcţioneze totul chiar şi în aceste condiţii de criză, în spital, să se facă faţă la suprasolicitări”, a explicat secretarul de stat.

Ionel Oprea a anunţat şi că de joi va funcţiona şi instalaţia de oxigen a unităţii medicale.

Conform publicaţiei  Libertatea, în luna martie, directorul medical Mircea Macovei a invocat un ordin fals de ministru pentru a-i chema pe toți angajații spitalului la serviciu, deși mulți dintre ei erau suspecți de coronavirus. Ulterior, situația a escaladat în Spitalul Județean Suceava, acolo unde au fost infectate cele mai multe cadre medicale.

"Cred că normală revenirea. Trebuie să disjungem niște aspecte. Este vorba de o abordare a societățîi civile, opiniei publice, mass-media, dar din punct de vedere legal trebuie să iei în vedere faptele. Legal, a ocupat postul prin concurs, nu s-a produs altă decizie administrativă de înlocuire sau suspendare în funcție, suntem obligați să-l reîncadram. În plus, există o cercetare penală aflată în curs, nu putem noi administrativ să facem o cercetare suplimentară. Trebuie să lăsăm justiția să își facă treaba. Are și dânsul dreptul la apărare. Poate a greșit, dar sunt structuri legale care vor stabili. Prin fapte poate demonstra că nu este omul rău care a părut. Poate să-și dea și demisia, noi îi dăm posibilitatea să ia orice decizie", a declarat Ionel Oprea la Digi 24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.