Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie controversată în cazul elevului care și-a bătut diriginta crunt. Poate reveni în liniște la școală

captura video
elev incatusat

Elevul de clasa a VIII-a din Târgu Mureș, care a agresat diriginta și a fost reținut pentru 24 de ore de către poliție, a fost eliberat și se poate întoarce în școală, deși atacul său a avut consecințe grave, trimițând-o pe profesoara agresată la spital.

Desi cadrele didactice de la liceul adolescentului sunt profund șocate de această decizie, elevul agresor, în vârstă de 15 ani, a fost eliberat în ciuda loviturilor violente aplicate dirigintei sale, iar acest lucru a stârnit îngrijorări cu privire la siguranța în școală.

Înainte de eliberare, elevul a fost supus audierii în prezența unui avocat și a mamei sale. Conform relatărilor, agresiunea a avut loc în urma unei dispute cu diriginta, acuzând-o pe aceasta că a intervenit pentru a-i diminua nota la purtare.

A bătut-o pe dirigintă de față cu mama sa

După dispută, elevul s-a urcat pe un dulap și a amenințat cu consecințe grave, solicitând prezența directoarei. După intervenția poliției, elevul s-a întors în școală și a agresat brutal diriginta în fața mamei sale și a personalului școlii.

Elevul agresor și-a exprimat nemulțumirea într-un mod agresiv, adresându-se dirigintei cu acuze și cuvinte jignitoare. Conform purtătoarei de cuvânt a Inspectoratului Școlar Județean, elevul a invocat sancțiuni nedrepte aplicate anterior, motivându-și comportamentul agresiv.

Directoarea cere modificarea legislației pentru măsuri imediate în astfel de cazuri

Directoarea colegiului subliniază incapacitatea legislației actuale de a lua măsuri imediate împotriva elevului, exprimând îngrijorări legate de un posibil retur al acestuia în școală și susținând că modificări în legislație sunt necesare pentru a asigura securitatea în mediul educațional.

„Un elev era urcat pe dulap și protesta la invitația de a se da jos și a participa la ore, pe motiv că a fost sancționat de nenumărate ori, datorită comportamentului. La refuzul și limbajul injurios, doamna director a rugat elevii să iasă din clasă împreună cu d-na profesor și să meargă în laboratorul de specialitate.

Elevul, încătușat de polițiști

În acest timp, elevul în cauză și-a aprins o țigară, așezându-se pe pervazul geamului, laboratorul fiind situat la etajul II. A fost apelată atât Poliția de proximitate cât și Serviciul de urgență 112. La sosirea echipajului de poliție, elevul din clasa a VIII-a se afla la nivelul parterului, iar după o răbufnire violentă, a fost încătușat și dus la mașina de poliție.

La colegiu s-au prezentat angajații de la Poliția de proximitate și siguranță școlară, pentru a lua declarații. După plecarea acestora, elevul s-a întors împreună cu mama lui, au așteptat-o pe doamna dirigintă pe hol, au amenințat-o cu moartea și într-o răbufnire violentă, elevul i-a aplicat acesteia mai multe lovituri”, a transmis inspectorul școlar general, Paula-Maria Dărăban.

Elevul a fost încătușat de poliție și dus la secție împreună cu mama lui, care la rândul său a amenințat-o cu moartea pe diriginta băiatului, iar acest a primit o amendă de 500 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.