Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie fără precedent a SUA împotriva lui Salah Abdeslam

europe1.fr
salah abdeslam

Statele Unite l-au calificat marţi pe Salah Abdeslam, suspectul-cheie în atentatele de la 13 noiembrie de la Paris, drept 'terorist internaţional', ceea ce atrage sancţiuni împotriva acestuia, conform legislaţiei americane, relatează AFP. Decizia, anunţată de Departamentul de Stat, va permite îngheţarea eventualelor bunuri ale lui Salah Abdeslam sub jurisdicţie americană, iar de acum înainte orice cetăţean sau companie americană are interzis să mai facă afaceri cu el.

"Cetăţeanul francez născut în Belgia Salah Abdeslam este un membru operaţional al grupării Statul Islamic în Irak şi Levant", a indicat Departamentul de Stat. Trezoreria şi Biroul care controlează averile străine au confirmat de asemenea că au adăugat numele lui Salah Abdeslam pe listele lor de cetăţeni străini supuşi sancţiunilor. Francez din Belgia în vârstă de 26 de ani, acest tânăr radicalizat, care a crescut în cartierul bruxellez Molenbeek, pare să fie în centrul reţelei grupării jihadiste Statul Islamic (SI) care a comis atentatele din noiembrie de la Paris (130 de morţi şi sute de răniţi) şi, la 22 martie, pe cele de la Bruxelles, unde 32 de persoane au murit.

El a fost arestat la 18 martie la Bruxelles şi ar urma să fie extrădat în Franţa. Este suspectat a fi ultimul membru în viaţă al comandoului jihadist care a comis atentatele de la Paris de la 13 noiembrie, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.