Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie fără precedent înaintea Olimpiadei: Tribunalul de Arbitraj Sportiv se mută la Rio

Jocurile Olimpice Rio

Tribunalul de Arbitraj Sportiv, care are sediul la Lausanne, a fost mutat la Rio de Janeiro pe perioada Jocurilor Olimpice (5-21 august) unde va judeca în primă instanță cazurile de dopaj, a anunțat TAS, citat de AFP. Începând de marți, TAS a deschis la Rio două birouri provizorii care vor fi operaționale până la încheierea Jocurilor pe 21 august.

Tribunalul suprem în materie sportivă ar putea fii destul de ocupat pe durata acestor Jocuri pentru că în afara cazurilor de dopaj, el va trebui să trateze apelurile sportivilor ruși excluși de la aceste Jocuri prin diverse federații. Un exemplu în acest sens este cel al înotătoarei ruse Iulia Efimova, exclusă de Federația Internațională de Natație (FINA), care și-a anunțat intenția de a sesiza TAS. Pentru prima oară în istoria olimpică, TAS va dispune la Rio de o cameră "responsabilă cu afacerile de dopaj survenite cu ocazia Jocurilor, în calitate de autoritate de primă instanță", a indicat TAS într-un comunicat.

Până acum, cazurile de dopaj din timpul Jocurilor Olimpice au fost tratate de o Comisie de disciplină a CIO, care decidea sancțiuni, putând ajunge până la descalificare sau retragerea medaliilor. În luna martie, CIO a decis să încredințeze această misiune TAS pentru a trata cazurile de dopaj într-o manieră cât mai independentă. Această cameră ad-hoc a TAS a fost creată pentru JO de la Atlanta din 1996, pentru a rezolva litigiile juridice referitoare la chestiunile de calificare, disciplinare sau de dopaj în apel. Deciziile sale sunt comunicate în termen de 24 de ore sau într-un termen compatibil cu programul competițiilor", a precizat TAS, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.