Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie în Parlament: Laura Vicol (PSD) devine prima femeie care va conduce Comisia Juridică a Camerei Deputaților

Laura Vicol

Deputatul PSD Laura-Cătălina Vicol-Ciorbă (46 de ani), aflată la primul mandat de parlamentar, devine prima femeie din istoria Camerei Deputaților care va conduce Comisia Juridică, de disciplină și imunități.

  • „Le mulțumesc colegilor care mi-au acordat sprijinul pentru a ocupa funcția de președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților. Prima femeie președinte al acestei comisii. Le promit și lor, dar și celor care nu mă vor în această funcție că voi face totul pentru ca activitatea acestei Comisii să fie la înălțime. Sunt un om echilibrat și apreciez lucrul în echipă. #credindreptate”, a scris Vicol, joi, pe pagina sa de socializare.

Avocat din 1999, Laura Vicol este născută în Coșoveni (Dolj) și a candidat în 2020 la alegerile parlamentare pe listele PSD Dolj pentru Camera Deputaților. „Dreptatea va fi politica mea”, a fost sloganul ei de campanie.

'Celebritatea' a venit pentru Vicol după ce a reprezentat-o în instanță pe fosta șefă DIICOT, Alina Bica. Presa centrală a scris despre Vicol că a reprezentat inclusiv „interlopi” precum frații Nuțu și Sile Cămătaru.

  • „Noțiunile de „interlop”, „corupt” și altele similare reprezintă, în opinia mea, denumiri date de societate unor persoane care sunt acuzate de comiterea unor infracțiuni. Profesia de avocat, pe care o exercit din 1999, m-a format ca persoană echilibrată, demnă și cu principii. Unul dintre acestea este să cred în nevinovăția unui om, până la stabilirea contrariului într-un proces corect, în care acuzatul are dreptul să se poată apăra și cineva îl și ascultă. Apărarea drepturilor fundamentale ale omului este temelia unei societăți normale, sănătoase. Prin urmare, nu pot avea remușcări sau conștiința încărcată, pentru că mi-am permis să apăr sau să cred în nevinovăția lor, până la proba contrarie”, a spus ea despre clienții pe care i-a avut”, a spus Vicol, într-un interviu în QMagazine.

Preşedintele PSD Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, o prezenta pe Vicol, în noiembrie 2020, la lansarea candidaților filialei, astfel: „La Comisia Juridică vârful de lance va fi Laura Vicol, un avocat foarte cunoscut, un avocat de Înalta Curte, care va şti tot ceeea ce este necesar de modificat în legislaţie în următorii ani”.

  • „Am rețineri față de noțiunea de compromis în general, dar sunt deschisă la orice dialog și cale de mijloc, benefică pentru toate părțile. Știu că politica este arta posibilului și am destulă experiență de viață și avocațială pentru a găsi posibilul în ceea ce pare imposibil. În orice caz, detest compromisul care răstoarnă toate principiile. Pe acesta îl exclud, indiferent de cauzele care l-ar recomanda. Scopul nu poate scuza orice mijloace, iar mijloacele care nu pot fi scuzate de scop, îl compromit”, mai spunea Vicol, în interviul din QMagazine.

În martie 2015, DNA a reținut-o pe Laura Vicol pentru 24 de ore. Procurorii au trimis-o în judecată în 2016, sub acuzația de favorizarea făptuitorului, complicitate la exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi, fals în înscrisuri sub semnătură privată. Vicol a fost achitată definitiv în octombrie 2018 de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vicol a participat la un protest organizat în fata Palatului Cotroceni, pe 17 februarie 2018, manifestație îndreptată împotriva abuzurilor din justiție.

  • „Procurorii DNA și, în general, toți procurorii, indiferent de instituție (DIICOT sau parchete de pe lângă judecătorii), au o aroganță anume, nativă sau dobândită. Piedestalul imaginar pe care s-au așezat, plus siguranța faptului că nu răspund pentru acțiunile lor, le-au întărit convingerea că pot face tot ceea ce doresc, mulți dintre ei încălcând orice normă elementară legală a dreptului la apărare, pe principiul „și ce dacă nu sunt probe, părerea mea e că ești vinovat”. Revoltător este însă că „părerea” lor are rang de probă de necontestat în fața unor judecători”, afirma Vicol, citată de Evenimentul Zilei, în 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.