Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie INEDITĂ a judecătorilor: O educatoare, obligată să se INTERNEZE într-o clinică de psihiatrie

csm1609.ro
inspectia judiciara judecator

O educatoare din localitatea Vrâncioaia filmată de un părinte în timp ce lovea mai mulţi copii, suspendată în urma scandalului, dar apoi reprimită la catedră, trebuie să se interneze într-o clinică pentru evaluare psihiatrică. Decizia aparţine magistraţilor de la Judecătoria Focşani şi vine la cererea procurorilor, fiind considerată o măsură de siguranţă pentru copiii de la grădiniţa din Vrîncioaia, potrivit NEWS.RO.

Magistraţii Judecătoriei Focşani au dispus internarea educatoarei Mihaela Ciornea într-o clinică de psihiatrie, decizia fiind definitivă, însă nu este executorie. Aceasta înseamnă că internarea este obligatorie, iar educatoarea trebuie să rămână sub observaţia specialiştilor până când se însănătoşeşte sau se observă o ameliorare, astfel încât să nu mai reprezinte un pericol pentru copii.

O filmare în care educatoarea Mihaela Ciornea de la grădiniţa din Poieni, comuna Vrâncioaia, agresează fizic şi psihic doi băieţi, pe care îi bruschează, îi înjură, îi jigneşte şi îi loveşte în mod repetat în cap şi peste faţă, a fost adusă în 21 octombrie 2016 la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea, de către un părinte. Înregistrarea, postată şi pe Youtube, ar fi fost realizată de mama unui copil care se afla în clasă, cu permisiunea educatoarei.

Citeşte şi: CNAIR a făcut ANUNŢUL: Noi demersuri pentru Autostrada Transilvania

”Nesimţitule, stai dracului într-un loc, dar-ar naiba-n creierii tăi, tu nu eşti sănătos la cap, ăştia trebuie să-mi dea spor de nebuneală, de maximă nebuneală”, se aude educatoarea în filmare, ţipând la unul dintre copii.

Ulterior, femeia loveşte peste faţă un copil, în timp ce pe altul îl trage de urechi şi îl loveşte în cap. ”Împieliţatule, Doamne, ce fac eu cu ăştia, că nu rezist. Tu mai nebun decât eşti nu ai cum sa te faci. Mâine nu te primesc, te bat, te dezbrac şi te dau afară, poate să mă ia Poliţia în secunda doi”, îi spune educatoarea altui copil.

Filmarea continuă cu momentul în care educatoarea loveşte în cap un băiat, în mod repetat şi cu putere, ulterior trăgându-l de ureche pe motiv că nu stă în bancă.

Poliţiştii s-au autosesizat şi au întocmit dosar penal pentru purtare abuzivă şi lovire sau alte violenţe.

În urma scandalului, DGASPC Vrancea a decis ca părinţii şi copiii să fie consiliaţi psihologic. Ulterior, conducerea DGASPC Vrancea a făcut plângere penală în cazul educatoarei. Totodată, părinţii din localitate au dat declaraţii scrise în care au cerut ca educatoarea să nu le mai predea copiilor.

Scandalul izbucnit atunci a dus la suspendarea din funcţie a cadrului didactic. Ulterior, ea s-a prezentat la grădiniţă cu acte care certificau că este aptă din punct de vedere psihologic să fie în continuare educatoare, aşa că a fost reprimită la grădiniţă. Părinţii mai multor copii au contestat această decizie, iar unii au hotărât să-şi mute copiii la o altă grădiniţă. Ei s-au constituit părţi vătămate în procesul deschis de procurori, care în urma întregului scandal, înregistrat video, o acuză pe educatoare de purtare abuzivă.

Procesul se află abia la început, judecătorii de cameră preliminară hotărând că trimiterea în judecată a Mihaelei Ciornea este întemeiată. Potrivit procedurilor, după ce va fi suspendată pentru a putea fi internată ea nu mai poate reveni la catedră decât dacă experţii psihiatri vor hotărî că educatoarea este aptă să lucreze cu copii mici şi că nu reprezintă un pericol pentru ei.

Citeşte şi: Fiul jurnalistei ucise, mesaj CUTREMURĂTOR. Pe cine trage la răspundere .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.