Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie luată de DNA în cazul unui important șef de instituție publică

sigla dna

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe directorul executiv adjunct al APIA Constanţa, Panait Şamata, la data faptelor consilier superior în cadrul APIA Tulcea - Centrul Local Baia, pentru folosire de documente false, inexacte ori incomplete, în vederea obţinerii de fonduri europene, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals intelectual.

Potrivit DNA, în perioada 2011 - 2012, Panait Şamata, în calitate de consilier superior în cadrul APIA Tulcea - Centrul Local Baia, a falsificat prin contrafacere zece înscrisuri sub semnătură privată (cereri, angajamente şi declaraţii) pe care le-a completat şi semnat în numele a doi fermieri fără acordul sau ştiinţa lor.

Citește și: Candidează la președinția țării și au apărut poze cu ea goală / FOTO HOT

"De asemenea, în acelaşi context, inculpatul, în calitate de funcţionar public, a falsificat acte oficiale cu prilejul întocmirii lor, prin consemnarea faptului că fermierii respectivi s-au prezentat, au completat şi semnat cererile depuse la sediul APIA Tulcea - Centrul Local Baia. Ulterior, toate înscrisurile falsificate au fost folosite de acelaşi consilier, prin înregistrarea şi includerea lor, cu rea-credinţă, în procedurile de aprobare a subvenţiilor agricole pentru perioada 2011 - 2012", precizează procurorii anticorupţie.

DNA menţionează că aceste demersuri ale inculpatului au avut ca finalitate obţinerea pe nedrept, scriptic, pe numele unuia dintre cei doi fermieri, a sumei totale de 24.516 lei, reprezentând fonduri europene şi naţionale nerambursabile.

Citește și: Noul PARIU al modei: Pantofii din aur / VIDEO

În cauză, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a precizat că se constituie parte civilă.

Procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra sumei de 25.000 lei depusă de Panait Şamata la o unitate bancară.

Citește și: Hackerii au dat LOVITURA: Au furat următorul film din seria Pirații din Caraibe / VIDEO

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea, cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.