Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie neașteptată luată de Donald Trump: Ce program a oprit de urgență președintele SUA

Donald Trump nebun

Preşedintele american Donald Trump a decis să pună capăt unui program care permitea sutelor de mii de tineri imigranţi ilegali să rămână în Statele Unite, prin acordarea echivalentului unui permis de şedere, a informat duminică site-ul internet Politico, citat de AFP.

Potrivit Politico, Trump intenţionează să aloce timp Congresului ca acesta să elaboreze un mecanism de înlocuire a programului înainte ca perioada de graţie să se încheie.

Citește și: Scenariu incredibil în Coreea de Nord: SUA sunt pregătite să răspundă cu foc la amenințările nucleare ale Phenianului

Numeroşi parlamentari ai Partidului Republican, de care aparţine şi Donald Trump, susţin acest program cunoscut sub acronimul DACA, creat prin ordin executiv de fostul preşedinte democrat Barack Obama în iunie 2012, pentru a-i pune în condiţii de legalitate pe imigranţii clandestini care au ajuns în SUA înainte de a împlini 16 ani.

Se aşteaptă ca Trump să-şi anunţe marţi decizia, dar - potrivit Politico - el a decis deja şi colaboratorii săi s-au reunit duminică la Casa Albă să facă pregătirile pentru suspendarea programului, anunță Agerpres.

Citește și: Reacție DURĂ a Seulului după testul nuclear ale Phenianului: Coreea de Sud a mobilizat armata! Exerciții cu rachete balistice

New York Times a indicat la rândul său că Donald Trump examina serios un plan prin care să pună capăt programului DACA în termen de şase luni, dar că oficiali din anturajul său au apreciat că el încă ar putea să-şi schimbe opinia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.