Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie pentru clienții City Insurance: Guvernul a prelungit valabilitatea poliţelor de asigurare

romaniajournal.ro
Guvern

Guvernul a decis, vineri, prelungirea termenului de valabilitate de la 90 la 150 de zile a poliţelor de asigurare încadrate în clasa de asigurări 15 - garanţii, emise de societăţi împotriva cărora au fost pronunţate hotărâri de deschidere a procedurii de faliment, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru. Măsura se aplică foștilor clienți City Insurance care mai puteau depune cereri de plată doar până pe 20 iulie 2022

"Guvernul a aprobat astăzi ordonanţa de urgenţă privind modificarea articolului 262, alineatul 3 indice 2 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă şi pentru modificarea OUG nr. 19/2022 privind unele măsuri privind garanţiile de bună execuţie constituite în cadrul contractelor de achiziţie publică şi al contractelor sectoriale. Guvernul a decis prelungirea termenului de valabilitate a poliţelor de asigurare împotriva cărora au fost pronunţate hotărâri de deschidere a procedurii de faliment de la 90 la 150 de zile de la data pronunţării hotărârilor. Sunt contracte de asigurare încadrate în clasa de asigurări 15 - garanţii din Anexa nr. 1 a Legii 237/2015 privind autorizarea şi supravegherea activităţii de asigurare şi reasigurare", a declarat Cărbunaru, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

El a explicat că măsura aprobată de Guvern a fost necesară având în vedere consecinţele generate de deschiderea procedurii falimentului împotriva City Insurance care deţine în portofoliu poliţe în valoare de aproximativ 6 miliarde de lei aferente contractelor de achiziţie publică, contractelor sectoriale.

"Prin această prelungire, antreprenorii vor putea beneficia de o perioadă de timp suplimentară de 60 de zile pentru a identifica şi constitui noi garanţii, astfel reducând riscul blocării unor proiecte majore de investiţii finanţate din fonduri europene. Doar în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014 - 2020 contractele care ar fi putut fi afectate de această situaţie totalizează sume de peste 2,9 miliarde de euro", a completat Cărbunaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.