Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie RADICALĂ - Ministrul Energiei pune lacătul pe mina de la Lupeni după o serie de tragedii: 'Până la finalul anului va fi închisă definitiv'

Anton Anton

Ministrul Energiei, Anton Anton, a precizat miercuri că a renotificat Comisia Europeană și aceasta a avizat programul de închiderea a minei Lupeni, iar până la finalul acestui an, activitatea de extracția de cărbune va fi oprită, arată un comunicat al ministerului.

„Ministerul Energiei a evaluat starea tehnică a minei Lupeni dar și dificultățile economice de acolo. Ca atare, Ministerul Energiei a renotificat Comisia Europeană și aceasta a avizat programul de închiderea a minei Lupeni. Astfel, la finalul acestui an va fi oprită definitiv activitatea de extracția de cărbune pentru ca, până în 2024, să fie realizate lucrările de ecologizare și închidere a acestei mine, iar conform legii minelor sunt asigurate toate sumele necesare pentru întregul proces”, anunță ministerul, conform Mediafax.

Miercuri dimineața, doi mineri au fost prinşi în subteran, la cota 40, după ce tavanul unei galerii din mina Lupeni s-a surpat, mai mulţi salvatori intervenind pentru scoaterea victimelor de sub pământ.

Un nou lanţ de magazine invadează piaţa de retail: Are preţuri între doi şi şase euro

Ca urmare a accidentului de la mina Lupeni înregistrat miercuri dimineață, Ministrul Energiei Anton Anton a decis trimiterea Corpului de Control la Complexul Energetic Hunedoara, exploatarea minieră Lupeni, pentru a verifica împrejurările în care s-au petrecut evenimentele.

„Decizia a fost luată în cadrul întâlnirii convocate de ministrul Energiei Anton Anton imediat după producerea surpării din mina Lupeni, în care au fost prinși doi mineri care dirijau presiunea din subteran. Unul dintre aceștia a fost scos la scurt timp la suprafața minei conștient și cu semne vitale stabile, celălalt miner fiind supus în acest moment procedurilor medicale de prim ajutor”, anunță ministerul.

Totodată, la mina Lupeni s-au deplasat și inspectorii de protecție a muncii din cadrul Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.