Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie SURPRINZĂTOARE a magistraților în cazul lui Cristi Burci: Procurorii și-au făcut cruce

cristi burci

Magistraţii Tribunalului Olt au anunțat că patronul Prima TV și Adevarul, Cristi Burci, nu are de ce să fie arestat preventiv, așa cum au cerut procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Olt. Astfel, Burci a fost plasat sub control judiciar, iar procurorilor nu le-a venit să creadă când au auzit sentința și au anunțat că vor face contestație.

Procurorii DIICOT ceruseră luarea măsurii arestării preventive faţă de Cristian Burci, Denisa Turcu, Clara Clementina Gheocov, Ion Dinoiu şi Vilson Stan, toţi fiind reţinuţi începând de noaptea trecută. Ei sunt acuzaţi de infracţiuni economice în legătură cu societatea Romvag Caracal.

Cristian Burci a fost reţinut noaptea trecută pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, instigare la spălare de bani şi instigare la evaziune fiscală.

Citește și: INCREDIBIL Motivul SF pentru care judecătorii i-au refuzat candidatura lui Cristian Popescu Piedone

Denisa Turcu este acuzată de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi instigare la evaziune fiscală.

Clara Clementina Gheocov a fost reţinută pentru pentru săvârşirea infracţiunilor de aderarea la un grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Citește și: Alina Mungiu Pippidi, ofensivă în faţa servicilor: 'Să îşi facă treaba lor constituţională'

Fostul director Romvag Caracal, Ion Dinoiu,a fost reţinut pentru săvârşirea infracţiunilor de aderarea la un grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.

Vilson Stancu a fost reţinut pentru săvârşirea infracţiunilor de aderarea la un grup infracţional organizat, complicitate la delapidare, complicitate la abuz în serviciu şi spălare de bani.

Citește și: BĂTAIE ca-n filme în Parlamentul unui stat NATO / VIDEO

Ei sunt acuzaţi că au constituit un grup infracţional organizat şi începând din 2006, prin delapidare şi abuz în serviciu au creat un prejudiciu de pe şapte milioane euro şi 3,8 milioane lei societăţii Romvag Caracal, iar prin ascunderea sursei impozabile şi evidenţierea în documente contabile a unor cheltuieli care au avut la bază operaţiuni fictive ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 25,6 milioane lei.

Sume importante de bani, care trebuiau direcţionate către Romvag, beneficiarul real, ar fi fost dirijate în mod fraudulos către persoane fizice şi societăţi comerciale controlate de membrii grupului infracţional, potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Olt.

Citește și: Candidatura Laurei Chiriac, CONTESTATĂ la Judecătorie după escapada amoroasă cu Diacomatu

"Prejudiciul creat prin activitatea infracţională desfăşurată de membrii grupului infracţional este de aproximativ 25.000.000 de euro şi 30.000.000 de lei", se precizează în comunicat.

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Olt l-au ridicat miercuri pe omul de afaceri Cristian Burci, într-un dosar în care au fost efectuate patru percheziţii, dintre care una la redacţia cotidianului Adevărul.

Citește și: Noi detalii din dosarul BOMBĂ de la DNA cu Boc, Videanu și Ilie Sârbu: Apar Băsescu și Geoană

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Olt efectuează cercetări faţă de un număr de zece suspecţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, spălare de bani, instigare la spălare de bani, instigare la evaziune fiscală, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.