Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declarație de dictator: În loc să fie apreciată, Rusia e sancționată

lukasenko putin

'Statele occidentale ar trebui să aprecieze rolul Uniunii Sovietice asupra fascismului, însă, în loc de apreciere, vedem un dictat şi sancţiuni demne de dispreţ', a declarat Lukaşenko, la ceremoniile de marcare a 70 de ani de la 'eliberarea' de sub ocupaţia nazistă a Belarusului, care făcea atunci parte din URSS.

Liderul de la Minsk a atras atenţia asupra a ceea ce el numeşte încercările de rescriere a istoriei la ordine politice. 'Poporul nostru simte un dispreţ sincer când aude minciuni flagrante despre război şi când diverşi pseudo-istorici îi prezintă pe trădători drept eroi şi pe invadatori drept eliberatori sau când rescriu fără ruşine istoria la un ordin politic concret şi încearcă să fure poporului nostru marea victorie', a spus Lukaşenko.

SUA şi UE au adoptat sancţiuni împotriva Rusiei în urma anexării peninsulei Crimeea şi a presupusei implicări în conflictul din estul Ucrainei.

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko şi omologul său rus Vladimir Putin au inaugurat miercuri, la Minsk, un muzeu consacrat celui de-al Doilea Război Mondial. 

Lukaşenko l-a asigurat cu această ocazie pe Putin că Belarusul 'este pregătit să se apere' alături de Rusia, astăzi, la fel ca ieri.

Prezenţa preşedintelui rus 'simbolizează în primul rând faptul că suntem împreună, la fel cum am fost împreună şi cum vom fi', a subliniat Lukaşenko, potrivit discursului transmis de televiziunea din Belarus şi citat de AFP.

'Şi, dacă va fi necesar, ne vom apăra. Ne vom bate, la fel cum s-au bătut şi predecesorii noştri', a insistat Lukaşenko, înainte de a începe o întrevedere cu Putin.

Belarusul, extrem de dependent de ajutorul rus pentru economie, s-a alăturat în mai marelui său vecin în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice, care cuprinde de asemenea şi Kazahstanul şi care urmăreşte integrarea acestui bloc.

sursa: agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.