Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declarație surprinzătore făcută de Mihail Gorbaciov: 'Serialul Dallas a ajutat la prăbuşirea Uniunii Sovietice'

Mihail Gorbaciov

Muzicianul David Stewart susține că Mihail Gorbaciov i-a mărturisit că serialul "Dallas" a ajutat la prăbuşirea Uniunii Sovietice. Nu presiunea internaţională sau strategiile geopolitice au dus la prăbuşirea Uniunii Sovietice, ci serialul "Dallas", i-a explicat fostul preşedinte al URSS, relatează online ziarul spaniol ABC, arată Agerpres.

Citește și: Mesaj DISPERAT din partea unui director Crucea Roșie pentru cei care nu respectă regulile: 'Mureai fără nuntă, fără botez cu sute de persoane?'

Serialul Dallas a dus la destrămarea URSS, nu dezamăgirea socială sau prăbuşirea economică, l-a asigurat Mihail Gorbaciov pe David Stewart, într-o conversaţie pe care au purtat-o în urmă cu mai mulţi ani. Muzicianul britanic a făcut această dezvăluire în podcast-ul cântăreţei Joss Stone, "A Cuppa Happy".

"Ruşii au văzut că aşa trăieşte lumea în SUA", a spus Dave Stewart, referindu-se la stilul opulent de viaţă prezentat în serial. Fapt ce explică în mare măsură pasiunea pentru risipă a multora dintre noii îmbogăţiţi din Rusia, a remarcat el.

Potrivit lui Stewart, Gorbaciov i-a explicat că "cineva a reuşit să introducă casete VHS cu serialul Dallas în URSS, care au fost retransmise ilegal în mare parte a ţării", suscitând un cult clandestin pentru acest serial american şi personajele sale, în frunte cu carismaticul JR.

Citește și: ANALIZĂ MEDIA Cum a relatat presa din întreaga lume despre alegerile din SUA: China, Rusia, America Latină, Europa sau Orientul Mijlociu

În această conversaţie, fostul preşedinte i-a mărturisit şi impactul pe care l-a avut muzica pop asupra prăbuşirii URSS.

Gorbaciov i-a povestit că existau antene în toate bisericile din ţară pentru a bruia orice conţinut considerat subversiv. Însă, oamenii le-au distrus pentru a putea asculta trupe ca The Beatles. "Prietenii mei cădeau în genunchi şi plângeau când îi ascultau pe Beatles, pentru că nu mai auziseră niciodată aşa ceva", i-a mărturisit Gorbaciov.

Nu este prima oară când numele formaţiei Eurythmics este asociat fostului preşedinte Gorbaciov. În 2009, cântăreaţa trupei, Annie Lennox, a fost recompensată cu premiul "Woman of Peace" pentru lupta sa împotriva SIDA în Africa de Sud, într-un eveniment la care au asistat şi laureaţi ai Premiului Nobel pentru Pace, printre care şi Gorbaciov.

Citește și: Analiză făcută de CNN privind declararea câștigătorului: ce arată datele de la alegerile prezidențiale precedente

În 2017, mai multe celebrităţi, între care şi Annie Lennox, s-au unit într-o campanie pentru a cere parlamentarilor laburişti britanici să se menţină fermi împotriva reînnoirii programului de arme nucleare Trident. Campania a fost sprijinită de fostul preşedinte sovietic, care a afirmat că planul contrazice spiritul acordurilor ce au pus capăt Războiului Rece.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.