Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfidare. Șeful unei mega instituții de stat nu știe cât bani câștigă lunar: Sper să nu greșesc, 24.000 de lei net parcă

ZF
Mihai Precup

Este vorba despre șefului agenției de stat care monitorizează averea statului și are în subordine 1.400 de companii. Mihai Precup nu știe cât câștigă: „Salariul meu este, sper să nu greșesc - 24.000 de lei, net parcă” - este declarația halucinantă a acestuia.

Recent înființata Agenție pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice va avea cei mai bine plătiți bugetarii din România, cu salarii de mii de euro. Deocamdată 33 de angajați, însă pe viitorul numărul se poate tripla.

Mihai Precup, președintele agenției de stat care monitoriza averea statului, nu știe exact câți bani câștigă într-o lună, deși conduce o instituție care ar trebui să verifice până la ultimul ban eficiența întreprinderilor publice.

"Salariul meu este - sper să nu greşesc - 24.000 de lei, net parcă, vorbim de 50% suplimentar. E conform grilei de salarizare, plus 50% pentru orice funcţionar care lucrează cu fonduri europene", a afirmat Precup, potrivit Realitatea Plus.

Bugetul anual care ar putea fi alocat instituției este de 20 de milioane de euro, bani proveniți din tariful de monitorizare, dar şi o cotă din veniturile companiilor și din amenzile pe care le va da

Mihai Precup are 38 de ani și a fost secretar de stat în cancelaria premierului Marcel Ciolacu, iar anterior secretar de stat în ministerul Finanţelor, pe vremea când portofoliul aparţinea PSD, potrivit Realitatea Plus.

În 2020 acesta a candidat la alegerile locale, pentru un post de consilier la Primăria Capitalei, și la parlamentare pentru un mandat de senator, din partea partidului Pro România, condus la acea vreme de Victor Ponta.

De altfel, în prezent Precup era coordonatorul filialei Sector 1 a partidului lui Ponta. Alături de el, în conducere sunt doi vicepreședinți Victor Moraru, de la PSD, fost primar la Amara vreme de 16 ani, şi de Ciprian Hojda, de la PNL, fost consilier de stat în cancelaria lui Nicolae Ciucă.

Declarația e avere a lui Mihai Precup

Potrivit ultimei declarații de avere, Mihai Precup a încasat 92.000 lei, indemnizația de secretar de stat. Are două apartamente, unul în Arad și altul în Luxembourg pe care le închiriază și de pe urma cărora a încasat în total peste 20.000 de euro.

Cât despre economii deși în conturi are mai puțin de 10.000 de lei, acesta deține aproape 90.000 de euro într-un fond de investiții deschis în 2012 la Banca Europeană de Investiții.

Pe lângă acești bani, mai are circa 12.500 de euro în acțiuni la două societăți de capital privat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.