Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declaraţii acuzatoare şi afirmaţii dure în UE: Polonezii, atac dur la adresa lui Macron

reuters
macron

E război total în cadrul Uniunii Europene. Declaraţiile acuzatoare ale lui Emmanuel Macron i-au scos din minţi pe polonezi care au ieşit la contraatac. Preşedintele Franţei a avut o serie de afirmaţii extrem de dure. A spus că statele din centrul şi estul Europei tratează UE „asemenea unui supermarket”, în ceea ce reprezintă un nou semn al unei relaţii tensionate dintre Paris şi Varşovia, relatează cotidianul britanic Financial Times.

Citeşte şi: Laura Codruţa Kovesi contraatacă: Plângere penală după apariţia înregistrărilor

Într-un interviu acordat mai multor publicaţii europene luna trecută, noul preşedinte al Franţei, Emmanuel Macron, a corelat votul din Regatul Unit cu privire la părăsirea UE cu sosirea unui număr mare de muncitori din Europa Centrală şi de Est şi a avertizat împotriva liderilor statelor europene „ce au o atitudine cinică la adresa UE, de care se folosesc doar pentru obţinerea de capital fără a respecta însă valorile fundamentale ale UE”.

Citeşte şi: Panică pe autostrada A2: O maşină a luat foc / FOTO

Aceste declaraţii au provocat un răspuns imediat din partea prim-ministrului Poloniei, Beata Szydlo, care l-a acuzat de „ostilitate” - o temă reluată zilele acestea de ministrul Economiei, Mateusz Morawiecki. „Atunci când preşedintele Macron afirmă că el nu vrea ca UE să fie tratată asemenea unui supermarket, atunci sunt în acord 100% cu el. Nici eu nu aş vrea ca băncile franceze, supermarketurile franceze să poată desfăşura activităţi economice aici fără nicio barieră, iar şoferii noştri, lucrătorii noştri din construcţii, firmele noastre de consultanţă şi IT să fie supuse acestor restricţii şi impozitelor adiţionale”, a declarat acesta, conform adevarul.ro.

„Nimeni nu ne va impune o catastrofă socială doar pentru faptul că beneficiem de fonduri europene. Cu toţii ştiţi că mă refer la imigranţii ce vin în număr mare în Europa şi la politica de realocare obligatorie. Conform acordului acceptat de fostul prim-ministru Ewa Kopacz, noi ar fi trebuit să avem 7,000 de persoane aici”, a declarat Kaczynski. „Noi nu am exploatat ţările de unde aceşti refugiaţi vin acum, noi nu ne-am folosit de fosţa lor de muncă şi, în final, noi nu-i chemăm în Europa. După cum am declarat în 2015 în această problemă, suntem gata să luăm parte la programul UE pentru refugiaţi; noi vrem doar să nu avem probleme la care nu am contribuit”, a mai spus polonezul, conform sursei citate.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.