Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declarațiile lui Aurelio de Laurentiis au provoct un scandal imens - Confederaţia Africană vrea anchetă UEFA

https://www.express.co.uk/
Aurelio Laurentiis

Confederaţia Africiil la Fotbal (CAF) a cerut UEFA să deschidă o anchetă împotriva lui Aurelio De Laurentiis, preşedintele clubului Napoli, care a spus că nu mai vrea să recruteze internaţionali africani care concurează în CAN, anunță news.ro.

Într-un comunicat de presă, organismul reprezentativ al fotbalului african s-a declarat "consternat de remarcile iresponsabile şi inacceptabile” făcute de şeful clubului napolitan şi a cerut deschiderea unei anchete împotriva italianului.

„Comentariile lui De Laurentiis sunt susceptibile de a intra sub incidenţa articolului 14 din Regulamentul disciplinar al UEFA CAF îndeamnă, aşadar, UEFA să deschidă o anchetă disciplinară împotriva acesteia”, subliniază Confederaţia în comunicatul de presă, care nu omite să amintească ulterior cât de mult CAN este una dintre principalele competiţii la nivel mondial.

Articolul 14 în cauză spune: "Orice persoană care intră sub incidenţa articolului 3 care încalcă demnitatea umană a unei persoane sau a unui grup de persoane din orice motiv, inclusiv culoarea pielii, rasă, religie, origine etnică, sex sau orientare sexuală. , suportă o suspendare de cel puţin zece meciuri sau o perioadă determinată, sau orice altă sancţiune adecvată".

Napoli va angaja noi jucători africani doar dacă acceptă să nu participe la Cupa Africii a Naţiunilor, competiţie organizată de obicei în sezon, a afirmat preşedintele clubului italian, Aurelio de Laurentiis.

"Nu-mi mai vorbiţi despre fotbalişti africani. Le doresc numai bine, dar ori îmi semnează o renunţare pentru a participa la Cupa Africii, ori altfel (...) nu o să-i am niciodată la dispoziţie”, a spus liderul napolitan în cadrul unui program difuzat marţi seară de site-ul economic, Wall Street Italia.

"Suntem idioţii care plătim salariile pentru a-i trimite să joace pentru alţii ”, a adăugat preşedintele de la Napoli.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.