Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declaraţii ŞOC după moartea lui Andrei Gheorghe: Un apropiat al acestuia rupe tăcerea - 'nişte GUNOAIE'

b1
Andrei Gheorghe

Decesul lui Andrei Gheorghe a şocat pe toată lumea. Jurnalistul a încetat din viaţă la doar 56 de ani din cauza unor probleme cu inima. Imediat după dispariţia acestuia, milioane de mesaje au invadat internetul şi nu numai. Acestea nu au fost pe placul lui Mihai Pleșu, unul dintre băieții scriitorului Andrei Pleșu, bun prieten cu Andrei Gheorghe.

Citește și: Se anunță creșteri salariale de 20%: Ce angajați de la stat sunt vizați

După ce a trecut peste șocul dispariției amicului său, Mihai Pleșu a remarcat, dezgustat, reacțiile lacrimogene ale unor persoane care, până acum, nu l-au apreciat pe Andrei Gheorghe, ba chiar i-au trântit ușile în nas. ”Incep sa ma trezesc din starea de perplexitate pe care vestea mortii lui Andrei mi-a administrat-o. Ma trezeste in fapt Facebook... Ma trezeste cu declaratii pline de elogii venite de la niste gunoaie pe care noi astia care mai avem o gura de zis ii desconsideram de multa vreme.. Mai sunt si cei care pot in sfarsit sa spuna cat de nasol era de fapt Andrei si ca de fapt nici pe radio nu era mare lucru. Ni se cer declaratii si ganduri bune de la ziare care il injurau iar posturile de radio care l-au pus pe linie moarta astazi ii dedica emisiuni. Lumea vrea sa il vada in cutie si cere data si ora inmormantarii iar o mana de oameni isi plang prietenul, colegul, mentorul pierdut. Mai sunt macar cei care tac si se fac ca ploua.. spun macar, pentru ca o consider dovada de bun simt venind de la respectivii indivizi.

Citeşte şi: O nouă lovitură pentru Laura Codruţa Kovesi: Acuzaţii dure ale parlamentarilor la adresa omului şefei DNA

Sunt si cei care multumesc post mortem cu regret, pentru aportul esential la problemele vietii aduse de regretat, in timp ce dadeau telefonul pe silent cand aparea Andrei Gheorghe pe display sau cei care recunosc public ca in lipsa unui asemenea mentor viata sa nu ar fi prins niciodata contur”, a scris Mihai Pleșu, pe propriul blog.

El a scris câteva rânduri și despre prietenia care l-a legat de Andrei Gheorghe: ”Andrei a fost cineva-ul fiecaruia asa cum a fost. Am urcat in cantitati egale cu coborarile si ne-am si injurat cam cat timp 'om fi si ras. Am fost oameni intre oameni cu apucaturi pare-se comune. Si am incercat sa fim veseli, chiar si printre dinti, chiar si in momente in care treaba era lata”.

Nu a uitat, însă, să critice un alt obicei al românilor în astfel de situații: ”Suferim dupa fiecare mort ca dupa sfarsitul de la Bambi, dupa ce am fost partasi la procesul de ingropaciune inca din timpul vietii. Cei mai mari dusmani devin, post mortem, prieteni adusi la rang de frati de cruce. Si sa nu uitam ce-i mai important.. spritzul.. nimic nu se compara cu o sleahta de suferinzi care beau de sufletul mortului. Cum stim noi cum vroia mortu' sa ne distram noi la parastas.. numai noi si cum suntem de gata sa marim nota de plata in amintirea raposatului”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.