Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declic s-a DUS PESTE greii UDMR: Nu mai învârtiţi spirala corupţiei! Desfiinţaţi Secţia Specială!

gov.ro
Kelemen Hunor

Reprezentanţii Comunităţii Declic i-au înmânat vineri liderului grupului UDMR din Camera Deputaţilor, Csoma Botond, o petiţie cu 22.000 de semnături şi un 'mandat' destinat liderului Uniunii, Kelemen Hunor, cu sloganul "Nu mai învârtiţi spirala corupţiei! Desfiinţaţi Secţia Specială!", prin care îi cer să respecte independenţa justiţiei şi să voteze în Parlament desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

Citește și: Tudor Chirilă, CĂTRE Iohannis, Cîțu, Cioloș și Ciolacu: Cât o să mai permiteți, prin tăcere și inacțiune, protejarea mafiei pădurilor?

"Comunitatea Declic este formată din peste 800.000 de cetăţeni activi, luptăm pentru independenţa justiţiei, pentru salvarea pădurilor (...). Sunt peste 22.000 de membri Declic care au semnat petiţia pentru desfiinţarea Secţiei Speciale. De mai bine de doi ani şi jumătate avem această campanie privind desfiinţarea Secţiei Speciale pentru că cetăţenii trebuie să fie protejaţi împotriva corupţiei care ar putea să existe în instanţe sau parchete iar din acest motiv existenţa unei secţii inactive, nu sunt protejaţi. (...) Am reuşit, în perioada în care Cătălin Predoiu era ministrul Justiţiei să deblocăm proiectul privind desfiinţarea secţiei speciale. (...) După ce Stelian Ion a devenit ministru, am reuşit să îl convingem să trimită în Parlament acest proiect, iar mai apoi am mers în Comisia juridică şi în plen la Camera Deputaţilor, unde s-a votat pentru desfiinţarea secţiei speciale. Din păcate, de şase luni proiectul este blocat la Senat din cauza UDMR şi a unor parlamentari PNL care refuză să voteze desfiinţarea Secţiei Speciale şi revenirea dosarelor magistraţilor la DNA, la DIICOT şi la celelalte parchete competente", a declarat Cătălina Hopârteanu, coordonatorul campaniei Desfiinţaţi Secţia Specială.

Membrii comunităţii Declic au afişat la intrarea în complexul care găzduieşte, vineri, Congresul UDMR, 'mandatul' pentru Kelemen Hunor, în aşa fel încât să poată fi văzut de liderii UDMR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.