Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a semnat legea care ne duce mai aproape de OCDE: E vizat întregul sector de turism

Facebook
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 86/2022 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România, transmite Administraţia Prezidenţială.

Actul normativ are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea cadrului legislativ actual pentru operaţionalizarea Organizaţiilor de Management al Destinaţiei (OMD), necesare pentru dezvoltarea turismului în România, cadru care să corespundă nivelului de standardizare în raport cu exigenţele generate de procesul de aderare al României la OCDE. În zilele următoare, Iohannis va efectua o vizită în Emiratele Arabe Unite.

De asemenea, legea vizează îndeplinerea celui de-al treilea jalon al reformelor pe care România şi le-a asumat prin PNRR la capitolul Turism şi cultură.

Organizaţiilor de Management al Destinaţiei reprezintă o nouă formă de gestionare a destinaţiilor turistice, care vor permite dezvoltarea turismului, cu implicaţii directe în creşterea circulaţiei turistice, a volumului de încasări din turism atât la nivel local, cât şi la nivel naţional.

Legea introduce un nou alineat care prevede că „prin excepţie de la prevederile alin (5) Organizaţia de Management al destinaţiei Bucovina elaborează şi implementează politica de dezvoltare şi marketing turistic regională şi se înfiinţează prin asocierea formată din unitatea administrativ-teritorială judeţeană cu organizaţii de management al destinaţiei locale şi/sau alte entităţi care nu fac parte dintr-o altă organizaţie de management al destinaţiei locală din regiune şi care plătesc cotizaţie conform statutului organizaţiei de management al destinaţiei”.

Totodată, la un alt articol, legea modifică un punct care prevede că cei din consiliile locale, consiliile judeţene şi, respectiv, Consiliul General al Municipiului Bucureşti au următoarele atribuţii în domeniul turismului: „hotărăşte pentru unitatea administrativ-teritorială respectivă asocierea în scopul înfiinţării organizaţiilor de management al destinaţiei la nivel local, cu obligaţia de a-şi asigura o reprezentativitate de minimum 35% în cazul în care virează minimum 70% din taxele speciale pentru promovare turistică colectate la nivel de destinaţie sau o reprezentativitate proporţională cu suma virată, până la maximum 50% în cazul în care virează 100% din taxele speciale pentru promovare turistică colectate la nivel de destinaţie”.

Şeful statului a mai promulgat legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.46/2017 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă.

Astfel, legea are ca obiect de reglementare aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 46/2017 pentru modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă, în sensul acordării, în limita resurselor bugetare alocate cu această destinaţie, de către instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale, în perioada 1 iulie 2017 – 30 noiembrie 2018, a unei singure indemnizaţii de vacanţă sau a unei prime de vacanţă, după caz, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.