Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dedesubturile protestelor spontane de la CFR Călători

Inquam Photos / George Calin
cfr tren gara de nord oameni aglomeratie

Protestul spontan al angajaților CFR Călători care a dat, luni, peste cap mersul trenurilor a fost declanșat la inițiativa Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România.

Conducerea FSTFR este asigurată, în prezent, de Rodrigo Maxim. Fix în preajma sărbătorilor de iarnă, o perioadă extrem de aglomerată din an, lucrătorii CFR au decis că sunt nemulțumiți de salariile pe care le au.

Ce nu se știe public însă este miza personală a liderilor sindicali. Rodrigo Maxim este unul dintre liderii de federații sindicale care își joacă acum cartea să rămână președinte de federație. În 2022 îi expiră mandatul de președinte și "speră să se mențină tulburând apele pentru a-și justifica veniturile mari lunare", au declarat surse din rândul sindicaliștilor.

Miza este mai ales una financiară pentru Rodrigo Maxim, în condițiile în care angajații CFR consideră că au salarii foarte mici, iar unii dintre sindicaliști au salarii enorme.

Este și cazul lui Rodrigo Maxim. (vedeți declarația de avere):

În 2020, liderul sindical a încasat ca și “expert relații sociale” suma de 68.718 lei, respectiv peste 5.726 de lei pe lună.

*Mai mult, el a mai avut venituri suplimentare- ca președinte de sindicat- aproximativ 3.000 de lei (un total de 35.504 lei). Iar, ca membru în Consiliul Economic și Social (CES), sindicalistul a mai primit "modica" indemnizație de 105.218 lei.

În total, Rodrigo Maxim a fost remunerat cu 209.440 de lei (peste 42.000 de euro) ceea ce a însemna lunar peste 17.000 de lei ( 3.500 de euro).

*Astfel, sindicalistul a încasat mai mulți bani decât încasează un ministru al Transporturilor. Anul trecut, Lucian Bode a avut un venit lunar de 13.891 de lei (total 166.697 de lei). Mai mult decât atât, Rodrigo Maxim a fost plătit mai bine și decât președintele României, Klaus Iohannis, care în 2020 a primit suma de 178.391 de lei, respectiv 14.865 de lei pe lună.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.