Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Defecțiune depistată la centrala nucleară Paks din Ungaria: centrala generează aproape jumătate din totalul energiei electrice din țară

world-nuclear-news.org
paks

Defectarea echipamentelor electrice s-a produs în cea de-a treia unitate electrică a CN Paks din Ungaria, capacitatea sa fiind înjumătățită pentru a asigura siguranța stației, relatează joi Autoritatea Națională pentru Energie Nucleară din Ungaria.

"Defectarea echipamentelor electrice este investigată de experți care lucrează pentru a elimina defecțiunea", a spus departamentul, fără a preciza ce a cauzat defecțiunea. Nu se menționează nicio amenințare la adresa mediului ca urmare a acestui incident.

Defecțiunea a fost descoperită de angajații centralei nucleare dis-de-dimineață. "Joi, în zori, capacitatea celei de-a treia unități energetice a centralei nucleare Paks a fost înjumătățită în legătură cu operațiunea de siguranță", a declarat departamentul. Acum, capacitatea celei de-a treia unități de putere este de 253 megawați, în timp ce celelalte trei unități de putere funcționează la o capacitate de peste 500 megawați.

La centrala nucleară, construită pe tehnologii sovietice și folosind combustibil nuclear rusesc, există patru unități de putere cu reactoare VVER-440. Stația este situată pe malul Dunării, la 100 km sud de Budapesta. Acesta generează aproape jumătate din totalul energiei electrice în Ungaria.

În același timp, continuă pregătirile pentru construcția de instalații pentru a doua etapă a CN Paks. După cum a declarat anterior șeful ministerului ungar de externe Peter Szijjártó, Moscova și-a confirmat disponibilitatea de a finanța acest proiect, care este estimat la 12,5 miliarde de euro și care de la bun început ar fi trebuit să fie implementat cu 80% în detrimentul unui împrumut rusesc. Guvernul ungar se așteaptă ca două noi reactoare nucleare de tip VVER-1200 să fie puse în funcțiune până în 2030, iar după aceea capacitatea stației va crește de la 2.000 de megawați în prezent la 4.400 de megawați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.