Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEFICIENȚELE depistate de Curtea de Conturi a României la o instituție importantă / DOCUMENT

Plenul Curții de Conturi a României a aprobat Sinteza Raportului de audit al performanței utilizării fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru conservarea și restaurarea fondului arhivistic și al patrimoniului imobiliar al Arhivelor Naționale ale României. Potrivit sintezei Raportului de audit, Curtea de Conturi a României a identificat unele deficiențe privind insuficiența alocării de resurse financiare și umane adecvate și a constatat necesitatea perfecționării unor structuri organizatorice ale Arhivelor Naționale ale României.

Sinteza Raportului de audit al performanței utilizării fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru conservarea și restaurarea fondului arhivistic și al patrimoniului imobiliar al Arhivelor Naționale ale României poate fi consultată AICI.

Curtea de Conturi a României a recomandat ANR efectuarea unei analize a bugetelor necesare funcționării în condiții optime a tuturor structurilor, continuarea demersurilor în vederea asigurării de fonduri și a completării necesarului de personal, implicit a perfecționării profesionale a acestuia, într-un concept care să permită îndeplinirea în bune condiții a obligațiilor legale de autoritate unică în domeniul administrării, supravegherii și protecției speciale a documentelor din Fondul Arhivistic Național.

Citește și: Neașteptat! Hagi are, la Viitorul, un jucător mai BOGAT decât el! Cine este fotbalistul și ce afacere are familia sa

Curtea de Conturi a României apreciază preocuparea instituției pentru completarea Fondului Arhivistic Național cu informații referitoare la istoria românilor din documente aflate în arhivele altor state, activități care ar trebui continuate și dezvoltate pe viitor.

De asemenea, Curtea de Conturi a României a propus accelerarea demersurilor în vederea implementării obiectivelor și direcțiilor de acțiune cuprinse în Strategia Arhivelor Naționale ale României pentru perioada 2015-2021, la termenele prevăzute în Planul de Acțiuni.

Citește și: MAI face un apel pentru polițistul lovit cu sabia în cap de un interlop! Solicitarea reprezentanților Ministerului Afacerilor Interne

.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.