Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEFILARE comunistă. Mii de nord-coreeni l-au glorificat pe Kim Jong-Un

Mii de nord-coreeni au defilat joi la Phenian scandând sloganuri de glorificare a liderului Kim Jong-Un, care a anunţat în discursul său de Anul Nou iminenţa unui test cu rachetă balistică intercontinentală, relatează AFP, conform agerpres.

"Să trăiască tovarăşul Kim Jong-Un!", au strigat manifestanţii adunaţi pe un frig polar în Piaţa Kim Ir-Sen, la Phenian, unde adunările sunt întotdeauna controlate strict de autorităţi.

"Să accelerăm marşul victorios al socialismului", era scris pe un banner.

Citeşte şi: Trump IGNORĂ tradiţia diplomaţiei americane. Ambasadorii lui Obama trebuie să plece

Kim Jong-Un, moştenitor al unei dinastii care conduce cu mână de fier Coreea de Nord din anii '50, a celebrat duminică noul an printr-un discurs de jumătate de oră în mare parte consacrat programelor balistice ale ţării sale.

El a afirmat că ţara sa este în 'ultimele etape' înaintea unui tir de rachetă intercontinentală care ar putea să atingă teritoriul continental american.

"Populaţia trebuie să considere alocuţiunea de Anul Nou a lui Kim Jong-Un ca un laitmotiv pentru viaţă şi luptă", a declarat un responsabil nord-coreean în timpul manifestaţiei de joi, conform KCNA.

Phenianul a atras o reacţie puternică din partea preşedintelui american ales Donald Trump, care a afirmat luni seară, pe Twitter, că niciodată o rachetă nord-coreeană nu va atinge teritoriul SUA.

Analiştii sunt împărţiţi în privinţa capacităţii reale a Coreii de Nord de a ajunge în posesia unei arme nucleare, precizând că Phenianul nu a reuşit niciodată să lanseze cu succes o rachetă balistică intercontinentală.

Însă sunt cu toţii de acord că Phenianul a realizat progrese enorme în această direcţia după ce Kim Jong-Un i-a succedat tatălui său, Kim Jong-Il, mort în decembrie 2011.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.