Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEFINITIV Un ex-secretar de stat de la Ministerul Justiției a fost CONDAMNAT la ani grei de pușcărie

ciocanel judecator

Ovidiu Puțura, fost secretar de stat în Ministerul Justiției (MJ), a fost condamnat de ÎCCJ la cinci ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și trafic de influență.

Instanța supremă a menținut decizia dată de Curtea de Apel București.

Potrivit DNA, în noiembrie 2014, Ovidiu Puțura i-a promis judecătoarei Corina Iacob de la Tribunalul Bistrița — Secția civilă că, din funcția pe care o va exercita în perioada următoare în MJ, respectiv aceea de secretar de stat, sau printr-un funcționar de legătură ce îi poate influența pe membrii comisiilor de examinare de la nivelul Camerelor Notarilor Publici, va asigura promovarea, de către o persoană din familia judecătoarei, a examenului pentru notari stagiari din anul 2015, prin fraudarea acestuia.

Citește și: România TV e la un pas să se închidă

"În schimbul intervenției promise, Puțura i-a solicitat judecătoarei Iacob să pronunțe o hotărâre favorabilă într-un dosar în care soția sa era reclamant recurent. În același context, Puțura a remis inculpatei Iacob, prin intermediul soției sale, foloase necuvenite, constând în articole de încălțăminte", spun procurorii.

Conform DNA, în perioada 2013 — 2014, Ovidiu Puțura a primit de la o persoană foloase necuvenite în cuantum de circa 30.000 de euro, constând în cheltuieli aferente unor partide de vânătoare, cheltuieli aferente unor sejururi la mare, un costum de vânătoare și suma de circa 30.000 de lei, pentru a interveni la judecători, într-un dosar în care persoana respectivă avea calitatea de inculpat, în vederea obținerii unei hotărâri favorabile acestuia din urmă.

Citește și: Singura țară de care se teme ISIS .

Minuta ședinței de judecată:

”Admite apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi de inculpatul Puţura Ovidiu împotriva sentinţei penale nr. 167/F din 19 septembrie 2016 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I penală, pronunţată în dosarul nr. 2415/2/2015 (1400/2015).

Desfiinţează în parte sentinţa penală atacată şi rejudecând:

Citește și: Romania se mentine lider mondial la videochat

Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 5 ani închisoare şi interzicerea drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b, h Cod penal, ca pedeapsă complementară şi accesorie în pedepsele componente:

-4 ani închisoare şi interzicerea drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b, h Cod penal, ca pedeapsă complementară şi accesorie pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită prev. de art. 290 alin. 1 Cod penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 5 Cod penal.

-3 ani închisoare şi interzicerea drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b, h Cod penal, ca pedeapsă complementară şi accesorie pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă prev. de art. 291 alin. 1 Cod penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 7 lit. b din Legea nr.78/2000 şi art. 5 Cod penal.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în Biserica Ortodoxă: Un cunoscut EPISCOP a fost filmat când întreținea RELAȚII SEXUALE cu un preot ÎNSURAT

-sporul de 1 an închisoare.

Înlătură aplicarea dispoziţiilor art. 7 lit. b din Legea nr. 78/2000 şi condamnă pe inculpatul Puţura Ovidiu (... ) la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă prev. de art. 291 alin. 1 Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 5 Cod penal.

În baza art. 38-39 alin 1 lit. b Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 4 ani, sporită cu 1 an, în final, inculpatul PUŢURA OVIDIU urmând a executa o pedeapsă rezultantă de 5 ani închisoare.

În baza art. 45 alin. 3 lit. a Cod penal, interzice inculpatului drepturile prev. de art. 66 lit. a, b, h Cod penal, ca pedeapsă complementară, pentru o durată de 5 ani.

Citește și: Cu speranța că nu se va afla că e HOMOSEXUAL, Episcopul Hușilor a purtat tehnică de la DNA: Cum a vrut să stingă SCANDALUL SEXUAL ce zdruncină Biserica

În baza art. 45 alin. 5 Cod penal, interzice inculpatului drepturile prev. de art. 66 lit. a, b, h Cod penal, ca pedeapsă accesorie.

Înlătură aplicarea dispoziţiilor art. 290 alin. 5 Cod penal, cu referire la confiscarea de la inculpatul Puţura Ovidiu a sumei de 70 euro.

Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate.

În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului.

Citește și: Noi detalii din SCANDALUL SEXUAL ce zguduie Biserica Ortodoxă: Episcopul filmat când făcea SEX cu un preot spune că era profund marcat

Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, până la prezentarea apărătorului ales al inculpatului, în sumă de 130 lei, se plăteşte din fondul Ministerului Justiţiei.

Definitivă.

Pronunţată în şedinţă publică, azi, 20 iunie 2017.”

Citește și: Declarațiile avocatului preoților reținuți de DNA pentru că l-ar fi ȘANTAJAT pe episcopul de Huși cu filmulețe în care întreținea RELAȚII SEXUALE cu un preot .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.