Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Defrişările din Amazonia au atins un nivel record cu o accelerare de 25% în decursul primului semestru din 2020 în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2019

Agerpres
padure amazonia

Defrişările din Amazonia au atins un nivel record cu o accelerare de 25% în decursul primului semestru din 2020 în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2019, a anunţat vineri Institutul naţional de cercetări spaţiale (INPE) din Brazilia, potrivit AFP, anunță AGERPRES.

Despăduririle au afectat 3.069 de kilometri pătraţi, cea mai extinsă suprafaţă de la compilarea acestor date, potrivit INPE.

Citește și: Coronavirus într-o mare redacție tv din București? postul interzice divulgarea de informații/ SURSE

Luna iunie, care marchează debutul sezonului secetos şi al incendiilor, a reprezentat de asemenea un record, cu 1.034 de kilometri pătraţi despăduriţi, echivalentul unei creşteri de aproape 11%.

Brazilia este ţinta criticilor constante din partea a numeroase ţări, precum şi a organizaţiilor din domeniul protecţiei mediului în legătură cu defrişările şi incendiile pe scară largă care devastează în fiecare an, în timpul sezonului secetos, cea mare pădure tropicală din lume.

Vicepreşedintele Braziliei, Hamilton Mourao, a subliniat joi că reprezentanţii fondurilor de investiţii internaţionale au condiţionat implicarea lor în proiecte din domeniul protecţiei mediului prin ''rezultate'' în combaterea împotriva defrişărilor.

Citește și: SHOW Schimb dur de replici între Victor Ponta și Traian Băsescu în direct: 'După şase seara, culcaţi-vă!' / 'E tonul prostului'

''Nu este adevărat că distrugem pădurea pentru a produce alimente'', a afirmat vicepreşedintele lui Jair Bolsonaro, cel care coordonează totodată Consiliul naţional al Amazoniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.