Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Degringoladă în PNL: 'Parcă se dorește să scădem sub 10%'

pnl

În PNL pare să domnească haosul. Un grup de parlamentari liberali stârnesc noi controverse printr-o poziţie nediscutată în cadrul partidului. Câţiva parlamentari PNL au depus un amendament la iniţiativa cetăţenească de modificare a Constituţiei, în sensul definirii familiei ca uniune între bărbat şi femeie. Deputatul liberal Daniel Gheorghe le cere colegilor să retragă amendamentul care încalcă de decizie anterioară a partidului.

Vezi şi: SRI îi răspunde magistratului militar Udrea despre interferența în justiție

Vezi şi: SURSE - Tainul lui Tăriceanu, pentru 'periculosul' din ALDE

"Îmi cer iertare românilor pentru greșeala colegilor mei de a depune un amendament ciudat și fără noimă la proiectul de modificare al Constituției. În contextul prevederilor statutare ale PNL și al deciziilor luate legitim și fără dubiu de către BPN al PNL, reiterez faptul că orice inducere în textul proiectului cetățenesc de revizuire a Constituției a unor formule care pun sub semnul întrebării ideea de Familie ori care produc devieri nefericite de la substanța textului de revizuire constituie o încălcare a deciziilor politice asumate de către PNL. Astfel de decizii luate în mod obscur și lipsa de asumare politică a temelor fundamentale și a unor poziții politice de forță ne-au dus pana la 20%; acum mă tem că parcă se dorește să scădem sub 10%! Rog respectuos pe colegii mei să retragă acest amendament și să respecte principiile fundamentale asumate programatic de către PNL!", scrie deputatul Daniel Gheorghe pe Facebook.

Potrivit amendamentului depus de PNL, articolul 48 alin (1) din Constituție se modifică și se completează, având următorul cuprins: "Familia are dreptul la ocrotire din partea societăţii şi a statului, prin măsuri economice și sociale, inclusiv prin încheierea căsătoriei. Căsătoria este uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie, având la bază egalitatea între soți, dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor", scrie News.ro

"Noțiunea de familie are un cuprins mult mai larg din perspectivă juridică decât simpla cuprindere a noțiunii de căsătorie. Față de aceste aspecte, am considerat că este necesară distincția între noțiunea de «familie» și cea de «căsătorie». Practic, dorim ca în Constituție să fie precizată ocrotirea noțiunii de familie, chestiune care la ora aceasta este reglementată doar într-un act subsecvent Constituției, respectiv în Codul civil", a explicat pentru sursa citată deputatul PNL Gabriel Andronache, unul dintre inițiatorii amendamentului.

Deputatul liberal a arătat că amendamentul depus de PNL ar permite legalizarea parteneriatului civil, ceea ce nu ar fi posibil dacă legea fundamentală ar fi modificată în sensul strict cerut de Coaliția pentru familie. Doar că PNL a votat cu o majoritate covârşitoare în BPN al partidului, în toamna anului trecut, să susţină iniţiativa Coaliţiei pentru familiei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.