Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Degringoladă pe listele PNL: Parașutări de grei în teritoriu vs. zeci de aleși pe picior de plecare

bpn pnl

Cu trei luni  înainte de alegerile parlamentare, conducerea liberală constată din ce în ce mai acut lipsa de coeziune  rezultată în urma  procesului de fuziune și efectele  negative  ale  reducerii componenței viitorului legislativ cu o sută de mandate. Luptele pe locurile eligibile  sunt din  ce  în ce mai acute, iar listele se fac  și se desfac de către  liderii unici  de filiale.  În județele  unde fostul PDL deține  supremația în rândurile  aleșilor locali, vechii liberali se trezesc scoși din jocul locurilor  eligibile și viceversa.

Vezi și: Summitul G20: Separarea lumilor a fost deja negociată. Situație ÎNGRIJORĂTOARE pentru România / FOTO

Pe acest  fond  de tensiuni, mai bine de  20 de  parlamentari  liberali se află  acum  în  discuții  pentru a-și  negocia viitorul politic în alte partide, susțin  surse parlamentare liberale. Printre  ei  parlamentari grei  precum Paul  Ichim sau Corneliu  Dobrițoiu,  puși pe margine de către  conducerile actuale ale filialelor  din care fac parte.  Situația este  cunoscută de către  conducerea centrală,  dar liderii  ezită să facă  ordine între taberele existente în filiale, pentru a nu escalada  conflictele  deja existente și  a nu demobiliza activul de partid tocmai înainte de  campania electorală,  ne-au  dezvăluit  sursele citate.

Între timp  o parte  din liderii  naționali și-au asigurat locuri  eligibile pe liste  parașutându-se  din  organizațiile  de proveniență în altele unde lucrurile nu sunt  atât de complicate pentru ei. În conflict deschis  cu organizația de Buzău, deputatul Cezar Preda  este acum  cap de listă pentru Camera Deputaților la PNL Dâmbovița. Venit de la Dolj la București,  Mihai Voicu a profitat de impunerea sa drept lider la nivelul organizației  PNL Sector 1 pentru a emite  pretenții pentru un loc eligibil pe lista liberală pentru Capitală.

Vezi și: Mălin Bot face dezvăluiri grave din interiorul EvZ: acuzații pentru Cristoiu și redactorul-șef

În județul  Alba,  Mircea  Hava  face legea în partid. Cu mai bine de două treimi din  primării câștigate de  tabăra  democrat-liberală, foștii pedeliști cer  acum partea leului, în detrimentul  vechilor liberali. Așa se face  că  prim-vicepreședintele Teodor  Atanasiu a fost nevoit să-și  găsească un loc eligibil de senator  tocmai la  PNL Buzău, organizație care  îi fusese dată pe mână în trecut pentru a o reorganiza.

La Brăila,  liderul mazilit al organizației,  senatorul Cătălin Boboc, nu are loc de noii lideri.  Deși este  susținut de  o parte din primari, Boboc  parea a pierde  cursa în fața prim-vicepreşedintelui PNL Brăila, Florin Cîrligea, care a candidat fără succes pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. În aceste condiții, singura șansă pentru Boboc este  parașutarea lui de către  conducerea centrală, iar  surse  din interiorul partidului susțin  că acest lucru  se va  și întâmpla. probleme  are  și senatorul Puiu Hașotti.  Parlamentar  cu mai bine de 5 mandate la activ, acesta  ar  putea  fi tras   pe linie moartă și  i s-ar putea  oferi, drept  compensație, un loc  de consul în diplomație,  ne-au mai precizat sursele citate.

Vezi și: Cioloş uimeşte din nou: Cum a fost surprins în avionul spre Munchen/ FOTO

La Vaslui, nimic nu se decide fără liderul Dan Marian. După ce  și-a asigurat un nou mandat de senator, impunându-se cap de listă, acesta  amenință  acum  excluderea din partid a colegilor care vor critica public lista candidaților pentru alegerile parlamentare din toamnă, cu  adresă în  special către Corneliu Bichineţ, fost preşedinte al Consiliului Judeţean, actualmente consilier judeţean, el însuşi candidat pentru o poziţie eligibilă pe listele PNL de la parlamentare. Acesta  din urmă a  pierdut lupta în favoarea actualului prefect, Daniel Olteanu, care este  susținut  din umbră de liderul PNL Vaslui.

La nivelul PNL Vâlcea se  așteaptă la parașutări de  la centru.  Iar asta  provoacă deja  nemulțumiri în condițiile în care doar 2 mandate de deputat şi unul de senator sunt considerate eligibile.  Două din ele  sunt  deja antamate de către Cristian Buican şi Adrănel Cotescu, ceea ce  face ca  restul de 20 de candidați înscriși pe listă să se bată pe  singurul loc eligibil rămas, iar ideea de   competiție să dispară dacă  cei de al București  vor  avea  ultimul cuvânt  de spus.

Vezi și: STENOGRAME: Doi oficiali de rang înalt, interceptați într-un dosar DNA

La Galați,  liderul  Victor Paul Dobre a ascultat de  ordinul conducerii centrale și l-a impus pe  Nicușor Ciumacenco, fost candidat la alegeri locale, pe un loc  elibigil de senator , în dauna lui Paul Ichim. Conform  acelorași surse, Ichim își negociază deja plecarea la un alt partid. Și nu este  singurul cu astfel de gânduri. Senatorul Paul Ichim a declarat însă pentru STIRIPESURSE.RO că nu negociază cu nimeni nimic și în cazul în care nu se va regăsi pe lista de parlamentari ai PNL va rămâne la meseria sa de chirurg. Cel puțin  două  duzini din actualii parlamentari  PNL nu se  vor  mai regăsi pe liste și, tocmai din această cauză,  se află în discuții cu mai multe  partide pentru a-și negocia candidaturi cât mai confortabile  pentru un nou  mandat, ne-au precizat sursele citate.

Vezi ș: Ponta, replică pentru Dragnea: Asta-i de rău

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.