Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deja suntem într-o criză economică! Dragoș Damian, directorul celui mai mare producător de medicamente din țară: 'E cauzată de prețurile la utilități'

dragos damian

Situația economiei țării nu este prea roză și oricând pot apărea probleme. Unii liberali susțin că în România însă puteam avea o criză economică majoră spre sfârșitul anului (mai multe pe acest subiect aici). Dragoș Damian, director general Terapia Cluj, cel mai mare producător de medicamente din România, este de părere că deja suntem într-o criză economică. Afaceristul susține, în exclusivitate pentru STIRIPESURSE.RO, că ar trebui ca fiecare primar de oraș mare să fie obligat să deschidă cel putin o fabrică pe an.

„Suntem in criza economica deja, marii operatori industriali stiu asta din septembrie, cand au venit notele de plata la utilitati si de cand alte tari in UE deja compensau preturile uriase care loveau industria. Suntem intr-o criza economica cauzata de preturile la utilitati care fac ca populatia sa saraceasca si ca operatorii industriali sa devina si mai necompetitivi. O economie care pierde 100 de mii de muncitori pe an care pleaca in vest, o economie de consum din import, o economie care creste din inflatie – pe care au “cerut-o” romanii pentru ca au cheltuit in 2021 in razbunare tot ce au economisit in 2020, o economie sfasiata de pandemie, etc. - , nu este nimic sustabil la acest tip de economie.

Interesant insa ca in aceeasi zi in care apare declaratia Presedintelui Florin Catu cea mai buna veste este ca o companie de piese de schimb pregateste o investitie de 165 milioane de lei in Lugoj, extinde productia in Romania si creaza inca 300 de joburi pe langa cele 2500 existente. De notat ca a primit si ajutor de stat, sunt oameni in Guvern care stiu ce trebuie sa faca. Cea mai buna veste de aici este ca se creaza joburi si raman bani in Romania.

Asadar gata cu prostiile, politicienii sa lase politicianismele si sa intre intr-o competitie de atragere in urmatorii 10 ani de investitii industriale, FABRICI si UZINE, ca sa ne intelegem bine.

Am culcat la pamant vreme de 25 de anii 7500 de fabrici si uzine, este momentul sa punem in locul lor altele. Ar trebui sa fie lege ca fiecare primar de oras mare sa fie obligat sa deschida cel putin o fabrica pe an de mandat si sa nu mai aiba voie sa candideze din nou daca n-a facut-o. Ar trebui sa fie lege ca fiecare premier si presedinte de partid sa aiba consultant un director de fabrica cu minim 500 de angajati, pentru a intelege exact cat de sustenabila si anti-criza economica este o industrie care produce pentru consum domestic si export.

Si e timpul ca politicienii, profesorii de economie si consultantii care s-au prins deabia in 2022 ca nu mai producem mai nimic in Romania sa se retraga o vreme, sa stea in liniste”, a spus Damian, pentru STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.