Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Delegația rusă a părăsit ședința OSCE în semn de protest: 'Suntem împotriva schimbării regulilor în timpul jocului'

Belarus Feed
OSCE

Delegația Rusiei la Adunarea Parlamentară a OSCE a părăsit ședința de la Viena, în semn de protest față de încălcarea regulamentului la adoptarea deciziei privind revizuirea unei rezoluții, informează agenția RIA Novosti.

Documentul în cauză se referea la evaluarea acțiunilor privind Ucraina și Crimeea, fiind propusă de reprezentanții ucraineni.

Șeful delegației ruse, vicespeakerul Dumei de Stat, Piotr Tolstoi, a declarat, în cadrul ședinței, că Adunarea a încălcat regulile conform cărora o hotărâre se adoptă cu două treimi din voturile tuturor membrilor Adunării Parlamentare, nu a parlamentarilor prezenți în sală.

”Suntem împotriva schimbării regulilor în timpul jocului… Singuri transformăm organizația noastră într-o sală judecată cu un număr limitat de țări și un număr limitat de participanți, care dezbat situația a două țări. Dacă dumneavoastră considerați corectă o astfel de abordare, noi nu vom lua parte la așa ceva”, a spus el.

Tolstoi a subliniat că partea rusă vrea nu confruntare, ci dialog, care este, însă, imposibil dacă se încalcă regulamentul. Vicespeakerul Dumei de Stat a arătat, de asemenea, că regulile trebuie respectate.

”Dacă nu vreți să lucrați după reguli, dacă vreți să adoptați decizii politizate unilaterale voi între voi, este dreptul vostru, dar noi nu putem participa la așa ceva”, a spus el, după care a părăsit sala de ședințe.

RIA Novosti menținează că sesiunea Adunării Parlamentare a OSCE își desfășoară lucrările la Viena, în format mixt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.