Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Demers EXPLOZIV în instanţă: 'Prinţul' Paul şi Dan Andronic vor să afle de ce DNA cere jumătate de milion de lei cheltuieli de judecată

sri dna

Avocații inculpaților din dosarul retrocedărilor ilegale aflat pe rolul Curții de Apel Brașov, în care sunt implicați Paul al României și Dan Andronic, au cerut instanței să solicite DNA Brașov justificarea fiecărei cheltuieli judiciare puse în sarcina inculpaților, suma totală fiind de 506.500 lei, informează agenţia Mediafax.

„Urmare a dispoziției instanței date în dosarul penal cu numărul de mai sus, vă solicităm să ne comunicați, în legătură cu cheltuielile judiciare stabilite prin rechizitoriul întocmit în dosarul penal nr. 259/P/2015, cu privire la inculpații din dosar, respectiv: Al României Paul Philippe, Roșu Robert Mihăiță, Tal Silberstein, Moshe Agavi, Benyamin Steinmetz, Marcovici Marius Andrei, SC Reciplia SRL, Truică Remus, Andronic Dan Cătălin, Mateescu Lucian Claudiu, Sin Gheorghe, Păvăloiu Nela, Dima Niculae, Jecu Niculae, Delcea Valentin, Chiriac Theodor, Gheorghiță Dragomira, Dicu Corina Teodora, Stoian Ioan, Mușat Apostol, Popa Caterina, Olteanu Gheorghe și Gostin Marin, din ce sunt compuse cheltuielile judiciare stabilite în sarcina inculpaților aferente fiecărei activități judiciare în parte și să depuneți documentele justificative ale acestora pe care le dețineți. De asemenea, vă solicităm să ne comunicați activitățile desfășurate în prezenta cauză de către Serviciul Român de Informații și costurile aferente acestora, pentru fiecare inculpat în parte”, se arată în adresa pe care magistrații Curții de Apel Ploiești au trimis-o Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Brașov.

Vezi şi: Redă sănătatea dinţilor: Pasta de dinţi pe care o poţi prepara acasă

Potrivit unui apărător din dosar, cererea a fost formulată în contextul sumei stipulate în rechizitoriu.

„Confirm că o asemenea cerere a fost făcută de toți avocații inculpaților, urmare a sumei enorme de 506.500 de lei menționate în rechizitoriu”, a declarat pentru MEDIAFAX, avocatul Alexandru Chiciu, apărătorul Nelei Păvăloiu.

Potrivit rechizitoriului, din suma de peste 500.000 de lei, stabilite de către procurori ca fiind totalul cheltuielilor judiciare, Remus Truică, Tal Silberstein, Benyamin Stenmetz, SC Reciplia SRL și Al României Paul au de plătit sumele cele mai mari.

„Se stabilesc cheltuieli judiciare în sumă de 506.500 lei, la care urmează a fi obligați inculpații Truică Remus - 50.000 lei, Roșu Robert Mihăiță – 35.000 lei, Tal Silberstein – 50.000 lei, Benyamin Stenmetz – 50.000 lei, Moshe Agavi - 20.000 lei, Andronic Dan Cătălin – 25.000 lei, Marcovici Marius Andrei – 25.000 lei, Mateescu Lucian Claudiu – 25.000 lei, SC RECIPLIA SRL – 50.000 lei, Al României Paul Philipe – 50.000 lei, Gheorghiță Dragomira – 1.000 lei, Sin Gheorghe – 1.000 lei, Dicu Corina Teodora – 1.000 lei, Stoian Ioan – 1.000 lei, Păvăloiu Nela – 10.000 lei, Mușat Apostol – 5.000 lei, Dima Niculae – 1. 000 lei, Jecu Nicolae - 1000 lei, Popa Caterina – 1.000 lei, Olteanu Gheorghe – 1.000 lei, Delcea Valentin - 1.000 lei, Chiriac Theodor – 2.000 lei, Gostin Marin – 500 lei, în temeiul art. 274 Cod procedură penală”, se arată în rechizitoriul întocmit de către procurori.

Procurorii DNA Brașov au dispus, în mai 2016, trimiterea în judecată a celor menționați anterior, în dosarul privind retrocedările ilegale ale Pădurii Snagov și a Fermei Regale Băneasa, infracțiunile anchetate fiind constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență, în formă continuată, spălare a banilor, în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit cu consecințe deosebit de grave, spălare a banilor, complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit cu consecințe deosebit de grave, dare de mită etc.

Vezi şi: Secretul longevităţii din Asia: Sucul care previne cancerul

Aceasta nu este singura cerere similară pe care instanțele din România o au pe masă. Și apărătorii fostului deputat Mihail Boldea au formulat o astfel de solicitare, în dosarul în care acesta este acuzat de grup infracțional organizat, cauză aflată la Curtea de Apel Iași.

Fostul deputat Mihail Boldea are calitatea de inculpat într-un dosar în care este vizată infracțiunea de constituire de grup infracțional organizat. Într-un alt dosar, în care a fost acuzat de spălare de bani, Mihail Boldea a fost achitat, în luna aprilie 2018, de magistraţii Curţii de Apel Iaşi, pe motiv că fapta nu a fost comisă cu vinovăţia prevăzută de lege. Decizia nu este definitivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.