Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Demers juridic INEDIT în România: Un condamnat a dat în judecată Ministerul Justiției pentru a putea să bea bere cu alcool în penitenciar

cugetliber.ro
inchisoare

Un condamnat din Iași a deschis mai multe procese pentru ca instanta sa ii dea dreptul de a consuma bere cu alcool in incinta penitenciarului in care isi ispaseste pedepasa, potrivit publicatiei ziaruldeiasi.ro.

Anton Parasca are 59 de ani si este incarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi, avand o condamnare de 5 ani şi 6 luni pentru complicitate la evaziune fiscala. Barbatul ar fi facut demersuri la sfarsitul anului trecut, cand a prezentat conducerii penitenciarului o hârtie semnată de Ministerul Agriculturii, conform căreia berea fără alcool este încadrată în categoria produselor alimentare, arata sursa citata.

Citeste si Panică într-o stațiune montană: Mai mulți turiști sunt blocați în telescaun. Unii ar fi sărit de la o înălțime de 3 metri

Reprezentantii penitenciarului nu i-au permis sa consume bere cu alcool, iar barbatul a dat in judecata unitatea, insa judecatorii nu i-au dat castig de cauza. Ulterior, acesta a deschis un nou proces, cerând anularea actului normativ care interzice accesul deţinuţilor la bere fără alcool, fiind chemate in judecata mai multe institutii, precum penitenciarul din Iaşi, ci şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Ministerul Justiţiei.

Zilele trecute, Parasca a pierdut definitiv procesul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.