Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Demers major al Turciei: Erdogan anunță pregătiri pentru consultări în trei cu Putin și Zelenski

albawaba.com|
Recep Erdogan, nervos

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat vineri că se fac pregătiri pentru convorbirile sale telefonice cu președintele rus Vladimir Putin și cu președintele ucrainean Vladimir Zelenski.

"Colegii noștri au consultări pe tema convorbirilor telefonice cu Putin și Zelenski", a declarat Erdogan reporterilor, potrivit presei din Turcia.

Despre intenția de a vorbi la telefon cu președinții celor două țări la sfârșitul acestei săptămâni sau la începutul celei viitoare, liderul turc a mai vorbit joi, în cadrul unei conferințe de presă după summitul NATO de la Madrid. Potrivit lui Erdogan, el intenționează să discute cu Putin și Zelenski despre exportul de cereale ucrainene.

Problema creării unui coridor de cereale a fost discutată pe 8 iunie în cadrul discuțiilor purtate la Ankara de miniștrii de externe rus și turc Serghei Lavrov și Mevlut Cavusoglu. Putin a declarat anterior că Moscova va garanta trecerea neîngrădită a navelor care transportă cereale ucrainene dacă Kievul își curăță porturile de mine și poate asigura exportul de bunuri prin porturile controlate de Rusia, precum Berdyansk și Mariupol.

La 21 iunie, la Moscova au avut loc negocieri între delegațiile militare ale Turciei și Rusiei pe tema creării unui coridor sigur pentru exportul de cereale ucrainene. Ministerul turc de Externe și Ministerul Apărării le-au calificat drept pozitive și constructive, menționând că s-a decis continuarea consultărilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.