Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Demis de premierul Tudose, anunţat de...Monitorul Oficial. Situaţie HALUCINANTĂ pentru un secretar de stat la Finanţe

ziuaconstanta.ro
monitorul oficial

Un secretar de stat la Finanţe a fost destituit de premierul Mihai Tudose la scurt timp după ce a reușit cel mai bun împrumut al României. Potrivit unor surse din Ministerul de Finanţe citate de Economica.net, Enache Jiru a aflat vestea...din Monitorul Oficial. Jiru ar fi refuzat, însă, să comenteze în vreun fel decizia premierului de revocare a sa din funcţie.

Surse din Ministerul Finanţelor au declarat pentru Economica.net că Enache Jiru nu a ştiut că este revocat din funcţie decât după ce a apărut ordinul semnat de Mihai Tudose. El a fost secretar de stat responsabil cu Trezoreria.

Decizia de revocare a apărut în Monitorul Oficial chiar a doua zi după ce România a ieşit pe pieţele externe cu ultima emisiune de eurobonduri din acest an înregistrând cel mai mare succes din istorie şi probabil ultimul împrumut ieftin al ţării noastre. În cadrul emisiunii a fost atrasă de pe piețele financiare internaționale suma de 1 miliard de euro prin redeschiderea emisiunii lansată în aprilie 2017, cu maturitatea inițială de 10 ani, cupon 2,375%. Cu această nouă redeschidere, volumul cumulat pe această serie a atins un nivel de 2 miliarde euro, crescând astfel lichiditatea pe piața secundară. Tranzacția s-a realizat la cel mai scăzut cost pentru această maturitate, fiind obținut un randament de 2,114% fata de nivelul de 2,411% înregistrat la lansarea inițială din luna aprilie.

Citeşte şi: Ironii DURE la adresa liderilor PSD: 'Au jucat cu lacrimi în ochi într-un film indian tare trist' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.