Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ironii DURE la adresa liderilor PSD: 'Au jucat cu lacrimi în ochi într-un film indian tare trist'

psd.ro
Liviu Dragnea CEx PSD

Jurnalistul Ion Cristoiu a făcut o analiză dură a crizei care a pus stăpânire pe PSD. "Cum au jucat liderii PSD cu lacrimi în ochi într-un film indian tare trist" - este titlul analizei pe care jurnalistul a postat-o pe blogul personal.

Citeşte şi: Decizie INEDITĂ a judecătorilor: O educatoare, obligată să se INTERNEZE într-o clinică de psihiatrie

"Duminică, 15 octombrie 2017, seara, Gabriela Firea a acordat un interviu postului Rom'nia Tv. Printre altele, distinsa politiciană a vorbit de atmosfera unei reuniuni la a care a participat recent: "Au fost şi luări de poziţie cu lacrimi în ochi. E de necrezut, e strigător la cer să vezi că rom'nii au ales o majoritate şi din trei în trei luni se inventează ceva. Au fost mesaje de unitate, la abandonarea orgoliilor personale din partea tuturor celor din partid. (…). Lia Olguţa Vasilescu şi Doina Pană le-am rugat să nu facă un astfel de gest, să demisioneze. Sîntem trişti că s-a ajuns la o asemenea situaţie".

Gabriela Firea descrie o atmosferă vecină cu cea dintr-un film indian în care soția vrea să plece la altul, dar în timp ce-și face bagajele cîntînd și schițînd pași de dans, soțul încearcă s-o convingă (doar cîntînd) să nu-l părăsească, deoarece o iubește ca nimeni altul.

Numai într-un episod de film indian pot fi lacrimi în ochi, strigător la cer, abandonarea orgoliilor personale, toate încheiate cu propoziția sîntem triști. Numai că Gabriela Firea nu se referea la un film de la Bollyood. Gabriela Firea se referea la ședința CExN al PSD din 12 octombrie 2017.

Cei care susțineau o atmosferă de pișă ochii nu erau Suraj și Muskan. Erau liderii partidului de guvernămînt, cei care convinseseră poporul rom'n că au forța de a conduce țara chiar și pe oceane politice tulburate.", scrie Ion Cristoiu.

Citeşte şi: Fiul jurnalistei ucise, mesaj CUTREMURĂTOR. Pe cine trage la răspundere

Jurnalistul a analizat dur şi discursul liderului PSD, Liviu Dragnea.

"Un alt participant la reuniune, Liviu Dragnea, care nu poate fi suspectat de trăiri estetice nici măcar cînd pescuiește, ca marele său înaintaș într-ale știucii, Mihail Sadoveanu, a dezvăluit și el public o atmosferă asemănătoare, marcată însă de mai mult zbucium, tot ca în filmele indiene: „Aproape toată lumea din Comitetul Executiv Naţional a plecat supărată. Practic nu voiau să le lase să iasă din sală. Nu puteam ţine prizoniere în şedinţa CEX şi nu vreau să spun mai multe”.", mai scrie Cristoiu.

Critici dure a avut chiar şi pentru şedinţa CExN a PSD.

" La finele ședinței Mihai Tudose și Liviu Dragnea au ținut o conferință de presă comună. Era în fine posibilitatea de a afla ce poziție a adoptat PSD nu față de cererile de remaniere, ci față de propunerile de remaniere pe motiv de condiție de penale. Spre uimirea noastră, nici unul dintre cei doi nu s-a referit la chestiunea pentru care fusese convocat CExN: Dacă miniștrii trebuie să plece din Guvern numai și numai pentru că au fost chemați la DNA.

Din discursul lui Liviu Dragnea am înțeles că CEXN, deși a durat 7 ore, n-a mai luat în discuție problema de fond, n-a mai supus nimic la vot, deoarece cele două și-au dat demisia. Întreaga ședință a fost consacrată – ne spunea Liviu Dragnea pe un ton de televonelă ajunsă la bocetul universal – strădaniei colegilor de a le face pe cele două să se răzgîndească.

E greu de crezut că liderii politici ai partidului de Guvenămînt s-au întrunit într-o ședință extraodinară, punînd pe jar țara, pentru a convinge două membre de partid să nu demisioneze din funcțiile lor, mai ales că acest lucru le ceruse premierul guvernului susținut de partidul de guvernămînt.
(...)
CExN trebuia să discute dacă simpla citare la DNA duce automat la demisie. Și dacă se ajungea la concluzia că decizia de la Sucevița trebuie păstrată, atunci CExN trebuia să supună la vot o Rezoluție în care, luînd notă de demisia celor două, să reafirme clar, fără echivoc, poziția PSD față de această chestiune controversată. N-a făcut-o. Pentru că PSD s-a temut să nu supere Oculta, Sistemul, Statul Paralel. A preferat să se facă de rîs dînd-o în plîns, decît să-și înfrunte fățiș Adversarul." , conchide Cristoiu.

Citeşte şi: CNAIR a făcut ANUNŢUL: Noi demersuri pentru Autostrada Transilvania .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.