Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Demisă' de CCR, Kovesi este băgată în seamă de Comisia de la Veneţia. I-a 'luat faţa' preşedintelui Iohannis

Inquam Photos/ Octav Ganea
Kovesi bilant

O delegaţie a Comisiei de la Veneţia efectuează, luni şi marţi, o vizită în România pentru a avea un schimb de opinii cu privire la cele trei proiecte de modificare a legii referitoare la organizarea judiciară, a legii privind Consiliul Superior al Magistraturii şi a legii privind statutul judecătorilor şi procurorilor. Marţi, delegaţia se va întâlni, la sediul DNA, cu Laura Codruţa Kovesi, chiar dacă aceasta se află într-o situaţie delicată, după ce judecătorii CCR au decis că trebuie demisă. Abia după discuţia de la DNA, delegaţia Comisiei de la Veneţia se va deplasa la Cotroceni.

Vezi şi: ATENŢIE la lipsa de zinc din organism: Care sunt simptomele şi ce boli pot apărea

Din delegaţia Comisei de la Veneţia fac parte Hanna Suchocka (Polonia) - preşedinte de onoare al Comisiei de la Veneţia, Thomas Markert - secretar, Artemiza-Tatiana Chisca - şefa Diviziei Instituţii Democratice şi Drepturi Fundamentale, Kaarlo Tuori (Finlanda) - membru al Comisiei, Nicolae Eşanu (Republica Moldova) - membru supleant, Jean-Claude Scholsem (Belgia) - membru supleant.

Luni, delegaţia s-a întâlnit, în ordine, cu Tudorel Toader, asociaţiile de magistraţi, CSM, CCR, Augustin Lazăr şi cu reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Marţi, delegaţia îşi începe ziua cu o întrevedere cu judecătoarea Cristina Tarcea, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Ulterior, de la ora 10.15, delegaţia se va deplasa la sediul DNA pe de Ştirbei Vodă, pentru discuţii cu Laura Codruţa Kovesi. Abia ulterior, de la ora 12.00, este planificată vizita la Cotroceni şi discuţia cu preşedintele Iohannis.

De la Cotroceni, delegaţia Comisiei de la Veneţia va merge la parlament, pentru discuţii cu delegaţia României la Adunarea Parlamentară a Comisiului Europei, condusă de Titus Corlăţean, şi Comisia specială pentru legile din domeniul justiţiei, condusă de Florin Iordache. Ziua se va încheia cu o întâlnire cu reprezentanţii societăţii civile, între 16.30 şi 18.30.

Vezi şi: Specialiştii de la Harvard dezvăluie: Alimentul pe care trebuie să-l consumi dimineaţa pentru a preveni cancerul .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.