Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Demisie a conducătorilor Federaţiei canadiene pe fondul unui scandal sexual

https://seasonsport.ro/
hochei
"Recunoscând nevoia urgentă a unei noi conduceri şi a unor noi perspective, consiliul de administraţie a anunţat că se va retrage", a transmis Federaţia într-un comunicat.

Federaţia canadiană de hochei se află în plin scandal după dezvăluirile din presă, fiind bănuită că ar fi vrut să ascundă un viol colectiv comis de opt jucători în 2018.

Toţi jucătorii vor trebui să participe la această anchetă, "condusă de o comisie independentă", sub ameninţarea excluderii din toate activităţile sale şi din programele Hockey Canada. Ancheta a fost încredinţată unui tribunal de arbitraj independent, desemnat să determine consecinţele, respectiv "excluderea pe viaţă din activităţile Hockey Canada".

Federaţia canadiană de hochei a fost convocată în faţa unei comisii parlamentare pentru a da explicaţii referitoare la încheierea unui acord amiabil privind acuzaţiile de viol colectiv din 2018 aduse împotriva unor membri ai echipei naţionale de juniori.

Conform presei canadiene, un acord ar fi fost încheiat între federaţie şi o tânără, a cărei identitate nu a fost făcută publică, acum în vârstă de 24 de ani, care a acuzat de viol colectiv opt jucători, dintre care câţiva membri ai echipei naţionale de juniori de la acea vreme.

Conform documentelor judiciare consultate de canalul de televiziune sportivă TSN, prima sursă care a dezvăluit acest caz, tânăra a afirmat că a fost violată de hocheişti într-o cameră de hotel din London, oraş aflat la 200 km sud-vest de Toronto, după o festivitate a federaţiei.

Mai mulţi dintre acei jucători acuzaţi evoluează acum în NHL.

Premierul canadian Justin Trudeau a deschis calea remanierii la cel mai înalt nivel a Federaţiei, a cărei finanţare publică a fost suspendată în luna iunie. "A venit timpul să plece!", a spus acesta la adresa conducerii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.