Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEMISIE bombă în această seară: Hârtia a ajuns la Guvern

demisie

O demisie bombă a fost înaintată joi seara la Guvern! Este vorba despre cea a prefectului judeţului Buzău, Maria Buleandră, care şi-a înaintat demisia din funcţie viceprim-ministrului Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, a informat MAI.

Citește și: DNA le dă de lucru judecătorilor: Un lot de 12 persoane importante au fost trimise în judecată

Demisia surprinzătoare survine după ce Maria Buleandră a fost trimisă, joi, în judecată de procurorii DNA Ploieşti, într-un dosar care vizează retrocedarea ilegală a unei suprafeţe de peste 5.000 de hectare de pădure în judeţul Buzău. 

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, în acest dosar au fost trimise în judecată 12 persoane, între care două în stare de arest preventiv, respectiv fostul prefect de Buzău Paul Beganu (2009-2012) şi omul de afaceri Gheorghe Ceteraş, una în stare de arest la domiciliu, fostul inspector şef al Inspectoratului Teritorial Regim Silvic şi Vânătoare (ITRSV) Focşani, Alexandru Lefter, trei sub control judiciar - avocatul Cosmin Mihail Vasile, Ion Irimia, angajat al ROMSILVA la data faptelor, şi judecătorul de la Judecătoria Pătârlagele, Toader Neculae, şi şase în stare de libertate, între care Maria Buleandră. 

Procurorii au trimis-o în judecată pe Maria Buleandră, şef al Serviciului Controlul Legalităţii, al Aplicării Actelor Normative, Contencios Administrativ, Aplicarea Apostilei şi Relaţii cu Autorităţile Locale, la data faptei, aceasta fiind acuzată de instigare la infracţiunea continuată de la abuz în serviciu. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Ploieşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.