Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Demisie din Consiliul Județean Hunedoara

vasile-barea-brad-735x400

Generalul în rezervă Vasile Bârea a demisionat din Consiliul Județean Hunedoara. Demisia sa vine după ce, în 5 februarie, el a demisionat din PNL nemulțumit că, deși ocupa primul loc într-un sondaj comandat de partid, nu a fost validat drept candidat la Primăria Municipiului Brad.

„Eu nu mă țin cârlig de nimeni. Am plecat din partid pe 5 februarie, am demisionat și din Consiliul Județean. Pentru mine este un act de onoare față de nedreptatea care s-a făcut. (...) Dacă se va forma un grup de susținere în municipiul Brad sau dacă un partid va fi dispus să susțină candidatura mea ca indepedendent, voi candida”, a declarat Vasile Bârea pentru Hunedoara Liberă.

În 7 februarie, la două zile după demisia lui Bârea din partid, liderii PNL Hunedoara au făcut publice rezultatele sondajului intern pentru desemnarea candidatului care va intra în cursa pentru Primăria Brad.

„La întrebarea Dacă duminica viitoare ar fi alegeri pentru funcția de primar, dumneavoastră cu care candidat PNL ați vota? Rezultatele sunt: Vasile Bârea – 15,91%, Daniel Adam – 14,4% și Adrian Clonda – 13,76%. Diferențele sunt foarte mici. Domnul Clonda s-a retras din competiție, iar organizația locală l-a desemnat pe domnul Daniel Adam cu o majoritate de peste două treimi”, a declarat președintele PNL Hunedoara, Dorin Gligor.

Vasile Bârea este general în rezervă, de Infanterie, Vânători de munte. A ieșit la pensie în februarie 2010, iar la 1 martie 2010 a intrat în PNL, pentru o bună perioadă fiind chiar președintele PNL Brad. În 2012 a fost aproape de o nominalizare pentru candidatura la Primăria municipiului Brad, dar pentru că PNL și PSD au candidat pe liste comune, în USL, Bârea a fost inclus pe lista de consilieri județeni.

Daniel Adam, candidatul validat de PNL pentru Primăria Brad, este un om de afaceri care activează în industria de panificație. În 2012, a fost ales în funcția de consilier local din partea USP.

Primăria Brad este condusă, din 2004, de social-democratul Florin Cazacu, fost președinte al PSD Hunedoara în perioada 2007-2010.

 

Sursa foto: zhd.ro

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.