Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEMISIE în Guvernul SUA: Ministrul Muncii a renunțat la funcție după ce a fost implicat într-un scandal acum zece ani

demisie

Secretarul american al Munci Alexander Acosta, aflat sub presiune după a ajuns la un acord cu omul de afaceri Jeffrey Epstein, acuzat în 2008 de trafic de minori, şi-a dat demisia, a informat Casa Albă, conform news.ro.

Preşedintele Donald Trump a declarat că Acosta l-a sunat în această dimineaţă pentru a-şi prezenta demisia şi a precizat că a fost decizia lui Acosta.

Vorbind alături de Acosta, Trump a afirmat că el a fost „un secretar al Muncii minunat, nu bun” şi a precizat că a făcut „o treabă foarte bună”.

Vezi și: Nebunie în Justiție! ÎCCJ, răspuns-BOMBĂ privitor la decizia CCR pe completurile de 3 judecători: 'A validat'

Membrii democraţi ai Congresului au cerut marţi demisia lui Alexander Acosta, în urma unor îngrijorări privind felul în care a gestionat fostul procuror federal cazul omului de afaceri Jeffrey Epstein, acuzat de trafic de minori.

Liderul democrat din Senat, Chuck Schumer, preşedinta Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi şi alţii au declarat că Acosta trebuie să îşi dea demisia după ce Epstein a fost pus sub acuzare luni pentru trafic de minori, ridicând astfel semne de întrebare privind faptul că pe vremea când era procuror federal, Acosta a ajuns la un acord cu Epstein şi l-a condamnat pe acesta la doar 13 luni de închisoare.

Jeffrey Epstein, un om de afaceri din New York, acuzat anterior de molestarea mai multor fete, a fost arestat sâmbătă şi pus sub acuzare pentru trafic de minori de procurorii federali.

Citește și: SONDAJ CURS - Clasamentul prezidențiabililor: surprize în topul încrederii

Anterior, Epstein a pledat vinovat în 2008 pentru solicitarea serviciilor de prostituţie şi, după ce a ajuns la un acord cu Acosta, cel care era procurer federal în Miami la acea vreme, a stat la închisoare doar 13 luni, înregistrându-se pe lista prădătorilor sexuali. În perioada arestului el avea voie să părăsească închisoarea timp de şase zile pe săptămână pentru a lucra în biroul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.