Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Demiterea șefei CNA intră în linie dreaptă

laura georgescu

Partidele parlamentare au făcut ieri un pas important în direcția schimbării din funcție a Laurei Georgescu, președintele Consiliului Național al Audiovizualului (CNA).

Comisia de cultură a Camerei Deputaților a avizat favorabil proiectul prin care Parlamentul poate demite șeful CNA. În această situaţie, „Parlamentul va numi un nou președinte al Consiliului, pentru restul de mandat al fostului președinte”, mai prevede proiectul de lege. In prezent, Legea audiovizualului nu prevede posibilitatea demiterii preşedintelui CNA. potrivit evz.ro.

„Laura Georgescu a creat confuzie și dezacord în CNA, dar și situații amendate penal”, a afirmat ieri vicepreședintele Comisiei, Mădălin Voicu (PSD). El le-a solicitat colegilor să voteze în favoarea actului normativ.

La rândul său, președintele Comisiei, liberalul Gigel Știrbu a afirmat: „De un an de zile CNA nu mai funcționează. E într-un continuu scandal”. Proiectul va merge în Comisia Juridică pentru aviz, apoi în plenul Camerei și ulterior în Senat.

Pe deputatul Mihai Sturzu (PSD) îl amuză situația de la CNA. „Dacă realitatea televiziunilor noastre nu ne-ar bate cu degetul în ecran, de cealaltă parte a acestuia, aș spune chiar că lucrurile care se întâmplă la CNA încep să semene a serial de comedie, mult mai mult decât a reality show”, a spus Sturzu.

Procurorii DNA au dispus extinderea urmăririi penale faţă de Laura Georgescu, președinte al Consiliului Național al Audiovizualului, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu şi instigarea la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Preluare: evz.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.