Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Democrație sau manipulare? Criticat de toată lumea, Elon Musk supune la vot public viitorul său ca șef al Twitter: 'Mă voi supune rezultatelor'

Proprietarul Twitter, Elon Musk, le cere utilizatorilor platformei de socializare să voteze cu privire la viitorul său în calitate de director executiv al acesteia, scrie BBC.

Într-un sondaj adresat celor 122 de milioane de urmăritori ai săi, el a scris pe Twitter: "Ar trebui să mă retrag din funcția de șef... Mă voi supune rezultatelor..."

Magnatul din domeniul tehnologiei, care conduce și Tesla și Space X, s-a confruntat cu critici enorme de când a preluat conducerea Twitter.

Musk a preluat controlul companiei în octombrie, în cadrul unei tranzacții de 44 de miliarde de dolari.

Acest lucru vine în contextul în care Twitter a declarat că va închide conturile concepute pentru a promova alte platforme de socializare. Măsura va afecta, de asemenea, conturile care se leagă de sau conțin nume de utilizator de pe platforme precum Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Nostr și Post, a precizat compania într-un tweet.

Dar postarea de conținut încrucișat de pe alte site-uri va fi în continuare permisă.

A existat o avalanșă de schimbări controversate la Twitter de când Musk a cumpărat site-ul de socializare. El a concediat aproximativ jumătate din personal și a încercat o lansare haotică a funcției de verificare plătită a Twitter, înainte de a o opri. Funcția a fost relansată săptămâna trecută.

Abordarea miliardarului în ceea ce privește moderarea conținutului a fost, de asemenea, criticată, unele grupuri de apărare a libertăților civile acuzându-l că a luat măsuri care vor spori discursul instigator la ură și dezinformarea.

Vineri, el a repus online conturile unor jurnaliști pe care le suspendase pentru că ar fi împărtășit date de localizare despre el, după ce UE și ONU au calificat acest lucru drept un atac la adresa libertății presei. Reporterii de la New York Times, CNN și Washington Post s-au numărat printre cei cărora li s-au blocat conturile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.