Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Democraţii au numit o republicană, critică dură a lui Donald Trump, în comisia de anchetă privind asaltul de la Capitoliu

smartradio.ro
donald trump

Democraţii au numit joi o republicană, critică dură a lui Donald Trump, în comisia de anchetă privind asaltul sângeros asupra Capitoliului, comis la 6 ianuarie de susţinători ai fostului preşedinte american, relatează AFP.

Liz Cheney, membră a Camerei Reprezentanţilor, recent exclusă din ierarhia republicană pentru că l-a acuzat prea vocal pe miliardar că a incitat la atacul asupra sediului Congresului, s-a declarat "onorată", potrivit agerpres.ro.

"Vinovaţii de acest atac trebuie să dea socoteală, iar comisia specială se va achita de această responsabilitate în mod profesional, rapid şi imparţial", a precizat ea într-un comunicat.

Liz Cheney a fost miercuri unul din cei doar doi republicani, din 211, care au votat în Camera Reprezentanţilor în favoarea creării acestei comisii speciale.

Având puterea de a convoca martori şi de a solicita documente, această comisie a fost aprobată de toţi cei 220 de democraţi din Camera Reprezentanţilor, după ce republicanii au blocat în Congres formarea unei anchete mai independente.

Republicanii afirmă că investigaţiile legislative deja în desfăşurare şi acţiunile poliţiei sunt suficiente. Cel puţin 500 de persoane au fost inculpate în acest caz.

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, l-a desemnat de asemenea pe democratul Bennie Thompson la conducerea comisiei speciale. Acesta a depus plângere în civil în februarie împotriva lui Donald Trump pentru rolul său în asaltul asupra Capitoliului.

În total, 13 aleşi ar trebui să facă parte din comisie, dintre care şapte democraţi. Şeful minorităţii republicane Kevin McCarthy va putea desemna şase republicani, însă el nu a spus încă dacă va face acest lucru.

Comisia "va descoperi adevărul" privind atacul comis de manifestanţi pro-Trump când membrii Congresului s-au reunit pentru a certifica victoria lui Joe Biden la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020, a promis Nancy Pelosi.

Concluziile sale ar putea fi prezentate în 2022, în plină campanie pentru alegerile parlamentare locale şi de la jumătate de mandat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.