Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de externe nipon a anunțat că se va organiza la Tokyo o întâlnire între reprezentanții SUA, Coreei de Sud şi Japoniei cu privire la denuclearizare

KCCI.com
Coreea de Nord Japonia

Şefii diplomaţiei din Japonia, Coreea de Sud şi Statele Unite vor avea o întâlnire asupra denuclearizării Coreei de Nord în weekend la Tokyo, a anunţat miercuri noapte Ministerul de Externe japonez, informează dpa, preia Agerpres.

Ministrul de externe nipon Taro Kono, omologul său sud-coreean Kang Kyung Wha şi secretarul de stat american Mike Pompeo urmează să se întâlnească duminică pentru a confirma cooperarea celor trei ţări în legătură cu problemele privind Coreea de Nord, a declarat ministerul.

Întâlnirea lor va avea loc după discuţiile lui Pompeo cu liderul nord-coreean Kim Jong Un joi la Phenian. Aceasta va fi prima întâlnire trilaterală după 14 iunie când secretarul de stat i-a informat pe Kono şi pe Kang la Seul despre summitul preşedintelui Donald Trump cu Kim ţinut la Singapore cu doar câteva zile înainte.

Vezi și: Împăratul Akihito al Japoniei îşi reia îndatoririle oficiale după o pauză de trei zile cauzată de o afecţiune

Kono va avea de asemenea întâlniri tete-a-tete cu Pompeo, precum şi cu Kang, a mai anunţat ministerul japonez.

Vizita lui Pompeo intervine pe fondul unor informaţii că Phenianul şi-a crescut producţia de combustibil pentru arme nucleare la mai multe situri în ultimele săptămâni.

Potrivit lui Pompeo, Coreea de Nord va avea nevoie de doi ani pentru a efectua o dezarmare majoră. Dar experţii susţin că ar putea dura mult mai mult dacă Phenianul decide să se dezarmeze.

Trump a declarat că Coreea de Nord nu mai reprezintă o ameninţare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.