Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Denuntatorul lui Toni Grebla continua dezvaluirile. Ce se ascunde in spatele afacerii cu capre

Toni Grebla. MARIUS DUMBRAVEANU / ZIUA NEWS

Denuntatorul lui Toni Grebla, avocatul Adrian Georgescu Onoriu continua seria dezvaluirilor privind afacerea cu cele 50 de capre in care ar fi fost implicat Toni Grebla.

Denuntatorul a afirmat miercuri, la Antena 3 ca afacerea cu cele 50 de capre era menita sa ascunda un imprumut de 50.000 de euro. Un intermediar al fostului judecator CCR Toni Grebla l-a contactat pe Onoriu si i-a solicitat sa realizeze un contract de vanzare / cumparare pentru 50 de capre in valoare totala de 15.000 de euro.

Caprele urmau sa fie vandute unui om de afaceri, client al denuntatorului. Acesta din urma si-a contactat clientul sa il intrebe daca stie de contract si acesta i-a confirmat dar i-a subliniat ca doreste ca acel contract sa fie facut in asa fel incat riscurile sale sa fie cat mai mici: "Da stiu, incerca sa inchei acest contract in asa fel incat eu sa am riscurile cele mai mici", ar fi spus omul de afaceri.

Denuntatorul sustine ca Toni Grebla i-a solicitat un imprumut clientului sau om de afaceri. Acesta a dorit sa existe un contract de vanzare / cumparare care sa justifice imprumutul, fiind ingrijorat de problemele din justitie pe care le avea Toni Grebla.

In acel moment Toni Grebla a propus cele 50 de capre ca obiect al acelui contract in baza caruia el ar fi urmat sa primeasca cei 50.000 de euro.

Denuntatorul precizeaza insa ca Toni Grebla nu l-a contactat niciodata direct si ca nu a discutat decat cu intermediarul acestuia.

Iata cateva fragmente din denuntul depus la DNA:

"Cred că, prin noiembrie 2014 (...), s-a întâlnit cu Toni Greblă la Hotel Radisson, acesta venind de la Curtea Constituţională, ocazie cu care i-a spus că vor merge la ferma din Corabia cu maşina unui prieten de-al său. Într-adevăr, la scurt timp, a sosit şi un individ, Victor Dolghi, care s-a prezentat ca fiind un foarte bun prieten de-al lui Toni Greblă. Toţi trei s-au deplasat la Corabia, unde era fosta cherhana, ajungând prin jurul orelor 21.00. Aici îi aştepta Frunză Dănuţ. Frunză Dănuţ nu cunoştea pe nimeni, a făcut prezentările, au stat la masă şi au discutat puţin. După aceasta, s-au culcat şi a doua zi dimineaţă au fost la fermă Agronova din localitatea Gura Padinii. (...) La circa o săptămână după această vizită, s-a reîntâlnit cu Toni Greblă şi l-a întrebat dacă este dispus să vândă nişte capre, lui şi lui Dănuţ Frunză. Toni Greblă a spus că este de acord să vândă nişte capre de rasă străină, care dau 4,5 litri de lapte pe zi. Toni Greblă i-a spus că ţine aceste capre într-o localitate de lângă Târgu-Jiu, fără a-i specifica locaţia", se arată în declaraţiile date în cauză.

"Nu mai reţin exact, dar Toni Greblă spunea că un kilogram de brânză de vinde cu circa 20 lei. El i-a spus că aceste capre sunt aduse de afară, posibil să fi spus ceva de Spania sau Australia. i-a mai spus că preţul unei astfel de capre este în jur de 350 euro. După această discuţie, s-a întâlnit cu Frunză Dănuţ la Ghimbav, la fabrica lui, Losan, şi i-a spus că Toni Greblă ar vinde nişte capre, prezentându-i calităţile acestora, aşa cum i le spusese Toni Greblă şi cam ce profit ar putea lua pe ele. A privit lucrurile mai departe, în ideea că putea face şi export cu această brânză. Frunză Dănuţ, pentru că am insistat eu, a fost de acord să cumpărăm aceste capre, spunând că poate aşa îl ajutăm financiar şi pe Toni Greblă şi noi, oricum vroiam să cumpărăm nişte capre. Toni Greblă se văieta tot timpul că este într-o jenă financiară. După discuţia cu Frunză Dănuţ, când el a fost de acord, de principiu, să cumpere caprele, a rămas ca eu să vorbesc cu Toni Greblă condiţiile de achiziţionare a caprelor. Una din probleme era legată de locul unde ducem caprele, Frunză Dănuţ oscilând între Corabia sau la Râşnov, pe proprietatea personală", se mai spune în declaraţia denuntatorului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.