Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Denver Broncos, noua campioană a NFL / VIDEO

adevarul.ro
super bowl

Ediţia jubiliară a unuia dintre cele mai urmărite evenimente sportive de pe planetă, finala campionatului de fotbal american din Statele Unite, s-a disputat luni dimineaţă în Santa Clara, California. Denver Broncos şi-a adjudecat al treilea titlu NFL din istoria francizei după ce a învins Carolina Panthers cu scorul de 24-10, în ceea ce ar putea fi ultimul meci al legendarului conducător de joc Peyton Manning.

Cel mai bun jucător al partidei a fost desemnat liderul unităţii defensive din Denver, Von Miller, care a avut două intervenţii decisive în momente-cheie ale partidei. Mai întâi, la scorul de 3-0 pentru Broncos în primul sfert, Miller l-a placat pe conducătorul de joc al Carolina Panthers – Cam Newton, desemnat cel mai bun jucător al sezonului regulat în NFL – în apropierea terenului advers de ţintă. Newton a scăpat balonul direct în terenul de ţintă, unde a fost recuperat de fundaşul Malik Jackson, rezultând în primul eseu al partidei pentru Broncos. Apoi, cu aproximativ patru minute înainte de finalul partidei, la scorul de 17-10 pentru Broncos, Miller i-a suflat balonul din nou lui Cam Newton la 16 yarzi(aproximativ 14 metri) de terenul de ţintă al echipei din Carolina, rezultând apoi într-o recuperare pentru Denver. Posesia rezultată s-a terminat cu un eseu pentru Broncos, care au mărit diferenţa la două posesii – încheind efectiv posibilităţile de revenire ale adversarilor.

Estimările privind audienţa evenimentului susţineau că aproximativ 160 de milioane de telespectatori din toată lumea – dintre care în jur de 120 de milioane doar din Statele Unite – erau aşteptaţi să vizioneze partida, care a generat un fenomen de încasări financiare doar din reclame; un spot publicitar de 30 de secunde difuzat în pauzele partidei a ajuns să coste 5 milioane de dolari. De asemenea, la pauza mare a meciului a avut loc şi tradiţionalul concert de Super Bowl, susţinut anul acesta de trupa britanică Coldplay, împreună cu Bruno Mars şi Beyonce Knowles. Înaintea partidei, imnul Statelor Unite ale Americii a fost intonat de celebra interpretă americană de muzică pop Lady Gaga, anunţă adevarul.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.