Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Departamentul de Stat a confirmat moartea a patru cetăţeni americani în atentatele de duminică din Sri Lanka

Twitter
explozie atentat biserica Sri Lanka

Cel puţin patru cetăţeni americani au fost ucişi în atentatele de duminică, de Paştele catolic, din Sri Lanka, şi mulţi alţii "grav răniţi", a anunţat luni un responsabil al Departamentului de Stat american, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Valul de atentate asupra unor hoteluri şi biserici s-a soldat cu 290 de morţi şi 500 de răniţi. Washingtonul a vorbit anterior despre "mai mulţi" americani printre victime, fără a face alte precizări.

Citește și: Și lui îi plac banii publici! Dezvăluire-bombă despre șeful USR: afaceri cu MAI, dar și cu prefectura lui Mazăre

"Vom continua să depunem eforturi pentru a furniza asistenţă şi susţinere tuturor cetăţenilor americani afectaţi, precum şi familiilor lor", a dat asigurări responsabilul Departamentului de Stat, refuzând să furnizeze mai multe informaţii privind victimele, "din respect pentru viaţa privată" a apropiaţilor lor.

Printre americanii ucişi se află un tehnician "cu inimă mare" în misiune de lucru în Sri Lanka, Dieter Kowalski, a anunţat angajatorul său, societatea britanică de servicii educative Pearson.

Citește și: Oreste anunță „prăbușirea abisală” a PSD-ului! Imaginea făcută publică

El şi-a postat ultimul mesaj pe Facebook chiar înainte de a se îmbarca, vineri, în avionul care decola de la Denver, Colorado, unde locuia.

"Ador aceste călătorii în interes de serviciu. 24 de ore de zbor. Pe curând Sri Lanka!", a scris pe reţeaua de socializare acest bărbat de 40 de ani originar din Wisconsin, în nordul SUA.

Într-un mesaj către personal, CEO-ul de la Pearson, John Fallon, a afirmat că Dieter Kowalski tocmai ajunsese la hotelul său din Colombo când a fost ucis de una dintre exploziile coordonate.

Citește și: Război total în presă! Emilia Șercan, pusă la zid! Apare numele lui Florian Coldea

El urma să petreacă o săptămână în capitala srilankeză pentru a rezolva câteva probleme tehnice împreună cu ingineri locali, cu care legase o prietenie într-o precedentă misiune, a adăugat John Fallon.

"Colegii care-l cunoşteau bine pe Dieter vorbesc despre cineva a cărui prezenţă era foarte agreabilă, cu inimă mare şi plin de vivacitate", a subliniat el.

Potrivit lui, tehnicianul venea să rezolve cele mai grave probleme "cu bucurie şi bunătate".

"Suntem furioşi pentru că un om bun, căruia îi plăcea să rezolve probleme, a fost ucis, împreună cu mulţi alţii, de persoane rele care nu ştiu să facă nimic decât să distrugă", a mai precizat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.